Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy 1 raz na dwór?

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkie mamy, rodzę w połowie czerwca moje pierwsze dziecko. Mieszkamy na wsi we własnym domu. Kiedy pierwszy raz mogę zabrać synka na dwór, może nie na spacer, ale w gondoli na taras, do ogrodu? Moja mam twierdzi, że 3 tyg. powinnam siedzieć z małym w domu. Nie zamierzam oczywiście jeździć do galerii, do koleżanek, po prostu nie wiem kiedy mogę dziecko wystawić na tzw. świeże powietrze. Kochane mamy doradźcie, bo moja chyba przesadziła:-)

Gość gość
od razu mozesz wychodzic, tylko unikaj silnego słonca i tyle, 3 tygodnie kisic dziecko w domu to jakas masakra :) moja urodzona koniec wrzesnia od razu wychodziła na dwór

Gość trudne położenie
Masz jeszcze tyle czasu, że 10 razy zdążysz zapomnieć. Ja mam termin na koniec maja i nawet nie myślę o tym, o czym Ty juz tutaj piszesz... Wszystko zależy od pogody. Z dzieckiem na spacer możesz już wyjść pierwszego dnia po wyjściu ze szpitala, jeśli będziesz mieć na to siłę i czas. Uwierz mi przy 1. dziecku organizacji będziesz musiała się nauczyć. Z tym nie tak łatwo, nakarmisz, zrobi kupkę i znów zawoła cycka, nie wiadomo czy będzie chciało smoczek, czy nie będzie Ci płakać, a może będzie spało prawie 24h/ dobę... Nie wiesz tego podobnie jak żadna z nas... dopóki nie urodzi tego konkretnego dziecka i nie zobaczy reakcji pozostałych dzieci na właśnie to dziecko nic o nim ani o swoim planie dnia żadna matka nie wie Powodzenia

Gość trudne położenie
A i nikt nie wie jaka będzie wtedy pogoda a ona też jest istotna :)

Gość gość
Trudne położenie - Ty chyba nie zrozumiałas tematu, wywod "godny" podziwu. Podbijam

Gość gość
Trudne położenie, podziwiam Cię. Czytam "Cię " trochę. Jednocześnie Ci współczuję. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia.

Gość gość
Skonczcie z tym werandowaniem to już niemodne chyba że u panikar ja syna urodziłam na poczatku listopada a wyszedł na podwórko podczas wychodzenia ze szpitala i co miałam go kisić jak ogora w domu, wyszłam na spacer gdy miał 5 dni ale to ja potrzebowałam czasu córe urodziłam na początku kwietnia i nie było ciepło a wyszłam gdy miała 4 też czasu potrzebowałam bo też po cc byłam i codziennie wychodzę chyba że leje okropnie

Gość gość
zima to moze i bym trzymala 2 tyg w domu ale latem? zaraz po powrocie ze szpitala mozesz wyjsc. tylko w samym sloncu nie zostawiaj wozka

Gość gość
Tak tez myslalam, po powrocie ze szpitala przetrzymam go ze dwa dni w domku, zeby się zaklimatyzowal i na tarasik, albo i spacerek po dzialce.