Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

używane buciki

Polecane posty

Gość gość

Koleżanka chce mi dać całą paczkę używanych bucików po jej synku czy brać te buciki? czy jak założę dziecku to bedzie miał problemy z chodzeniem? Płaskostopie? Przez to że założę mu czasem używane buciki? Czy może na początek kupować nowe butki? Do którego roku? Syn jeszcze nie chodzi, na razie mu zakładam skarpetki i paputki z materiału

Gość gość
pierwsze buty do chodzenie koniecznie nowe! drugie raczej tez,a co do trzecich do zobaczysz... u nas kupione juz 2 buty,a mloda przeszla w nich moze ze 100m. wazne zeby nauczyla sie biegac w nowych butach. kolejna sprawa to jak to dziecko chodzi,bo jesli koslawi buty to twojemu synkowi wejdzie to w nawyk. but nabiera ksztal stopy i sposob chodzenia wlasciciela. nie wiem czy warto ryzykowac. A czym lepiej chodzi i czym rozmiar wiekszy tym buty tansze. Przeciez 3latkowi nie musisz kupowac butow za 300zl,a za 50 :)

Gość gość
Ja też trzymałam się zasady że pierwsze buty nowe, bywało że później nosił po kuzynie, zwłaszcza kalosze i czasem trampki, dostawał też od kuzynki śniegowce po których nie było widać użytkowania wcale bo dzieciak zawsze miał kilka par, i też zakładałam, dla mnie 300-400 zł na jedne buty to spory wydatek a akurat po śniegowcach widać było jakość... Trzewiki i sandałki, generalnie skórzane buty które najłatwiej wykoślawić, zawsze nowe.

Gość gość
buty które nie są odkształcone czy zużyte nie spowodują koślawienia stóp ani płaskostopia

Gość gość
u nas w rodzinie były buciki, w których dzieci uczyły się chodzić i oodawaliśmy dalej.

Gość gość
Po kims znieksztalcaja stope.