Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

perseverante

Kotlety, ale inne niż standardowe, jakieś pomysły?

Polecane posty

mój mąż ostatnio mi zasugerował, żebym zrobiła w innym wydaniu kotlety... bo mu się znudziły. Może i ma rację, ale znacie coś sprawdzonego?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Opanieruj w amarantusie albo płatkach kukurydzianych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość b
W poprzek kotleta przetnij . Tej samej dlugosci kreski i w to wloz kawalek ogorka chyba kiszonego i boczku jak dobrze pamietam i obtocz w jajku i bulce tartej i usmaz.pycha :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A to muszą być kotlety? Z tego samego mięsa można zrobić dziesiątki różnych potraw...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
MUSZĄ być kotlety, bo przecież inaczej panienka spamerka Perseverante - na innym forum znana jako Picza - nie będzie mogła zareklamować pewnej pierdustronki. A tylko temu to "pytanie" służy :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Krezolka
Skoro mają być kotlety to może z ananasem i żółtym serem? Bardzo często w taki sposób przyrządzam, mogą być też z pieczarkami. Spróbuj, może zasmakujesz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zeby mi maz tak powiedzial to bym powiedziala zeby sam zrobil :D Ale moj by tak nie powiedzial.... powodzenia :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość gosiek
Mielone: - do mięsa mielonego w domu min.0,5 kg dodać 1 woreczek ugotowanej kaszy gryczanej,resztę jak normalnie jajka,moczona kajzerka,przyprawy,panierować w bułce tartej z dodatkiem sezamu. - naszykować mielone jak zwykle to robisz z tym,że kotlety faszerować ugotowanym jajkami przepiórczymi - 1 jajko do kotleta. - podsmażyć drobno pokrojone pieczarki,cebulkę i startą marchewkę,podlać wodą,udusić do miękkości,odparować wodę ,wymieszać z mięsem,smażyć panierowane,można takimi pieczarkami nafaszerować kotlety, -ugotować kapustę kiszoną,drobno posiekać,dodać podsmażoną w kostkę cebulkę,wymieszać z mięsem,jajkami i kilkoma łyżkami suchej kaszy manny,smażyć j.w. kotlety ze schabu: -wąski schab pociąć tak:pierwszy plaster(dość cienki)dociąć nie do końca,drugi taki sam do końca,tak by utworzyła się "książeczka",oba plastry dokładnie ubić,na taką samą wielkość,przyprawić w środek książeczki włożyć plaster dobrej szynki wędzonej i plaster żółtego sera,zamknąć "książeczkę" i dalej panierować i smażyć jak zwykły schab,można do bułki dodać sezam. kotlet drobiowy(roladka): usmażyć wątróbkę z cebulką do miękkości,dodać kaszę gryczaną i natkę pietruszki,wymieszać dokładnie z ubitego fileta(cienkiego)formować roladki z tym farszem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Spróbuje z amarantusem te kotlety, póki co zachęciło mnie wegańskie danie, jeśli ktoś będzie miał jakieś pomysły to śmiało piszcie. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
KOTLETY RYBNE - składniki: 800 g ryby tilapii 1 cebula 1 bułka czerstwa 2 jajka 2 łyżki natki pietruszki tymianek sól pieprz olej KOTLETY RYBNE - sposób przygotowania: Rybę mielimy. Cebulę drobno siekamy, dodajemy. Bułkę namaczamy w ciepłej wodzie, dodajemy do ryby. Wbijamy jaja, dokładnie mieszamy. Dodajemy pietruszkę i doprawiamy. Formujemy malutkie kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor. Podajemy z ryżem i sosem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
"MUSZĄ być kotlety, bo przecież inaczej panienka spamerka Perseverante - na innym forum znana jako Picza - nie będzie mogła zareklamować pewnej pierdustronki. " I jak widać mialam rację :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×