Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

krwawienia z nosa u dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witam,chciałam zapytać czy miałyście podobne doświadczenia ze swoimi dzieciakami,chodzi mi o krwawienia z nosa ale niezbyt obfite(bardziej wodniste z katarem)mój syn o jakiegoś miesiąca właśnie takie ma,najczęściej po wysiłku fizycznym,pozatym nic mu nie dolega,jest zdrowy i nie skarży się na jakiekolwiek dolegliwości.przyznaje że zaczęłam się martwić i dzisiaj po pracy lecę do przychodni zapytać lekarza co to może być,ale póki co może dowiem się czegoś nowego tutaj na forum...

Gość gość
A ma skłonność do siniaków?

Gość gość
najlepszym lekarstwem na krwawienie z nosa u dziecka jest... armia radziecka

Gość gość
Nie ma żadnych siniaków,a krwawienia są naprawdę małe ale ostatnio bardzo częste,nawet codzienne

Gość gość
Chciałam jeszcze dodać że te krwawienie są tylko z prawej dziurki,kiedyś po wizycie u laryngologa(chodziło o migdałki)stwierdził ze młodY ma krzywa przegrodę ale nie wiem czy to ma bezpośredni związek z tymi krwawieniami

Gość gość
Wprowadzono do jego diety więcej wit c ,uszczelniania i wzmacnia naczynia krwionośne. Może to być spowodowane krzywa przegroda ale nie koniecznie jest wiele innych czynników które mogą być przyczyna,bardzo dobrze ze zdecydowałas się na wizytę lek.

Gość gość
Wprowadz*uszczelnia * przepraszam za błędy pisze z tel :o

Gość gość
Witamina C naprawdę pomoże?jeśli tak to dzisiaj kupie, dzięki za radę.Przed chwila koleżanka z pracy powiedziała ze to może być anemia...Sama już nie wiem,staram się żeby jadł zdrowo ale wyczytałam właśnie ze duże ilości spożywanego mleka utrudniają wchłanianie się żelaza wiec może jednak to anemia bo mleko to codziennie pije i jeszcze płatki na śniadanie...głupieje juz

Gość gość
Mój synek ma takie krwawienia od 3 roku życia, często nawet podczas snu i to dość sporo krwi /poduszka zakrwawiona, nieraz nawet się nie budzi/. Wiem co przeżywasz, ale skoro są z jednej dziurki to bardzo się nie martw, bo to pewnie kruche naczynka w nosku pękają. Tak jak ktoś wyżej napisał trzeba podawać rutinoscorbin, jest taka maść homeopatyczna Emofix, można smarować w nosku. Podobno się z tego wyrasta, ale u nas już trzy lata to trwa. Szczególnie jak dziecko jest osłabione czy po chorobie, jak jest przemęczony lub ktoś go uderzy nawet lekko, włoży palec do nosa, długo bawi się z pochyloną głową i już krwawienie gotowe. My dla pewności robiliśmy badanie na krzepliwość krwi oraz badanie endoskopowe jamy nosa. Robiliśmy też tzw. przypalanie naczynek u laryngologa, ale poprawy nie było. Jeśli krwawienia są bardzo uporczywe, to jest taki zabieg, ale pod pełną narkozą, który polega na odciągnięciu śluzówki nosa i przypaleniu tych krwawiących naczynek. Lekarz pewnie wszystko wytłumaczy, ale się nie martw, bo pewnie nic strasznego, tym bardziej, że krwawienie ewidentnie z jednej dziurki nosa i jeszcze przy katarze - każdemu może się zdarzyć. Życzę zdrowia!

Gość gość
Spokojnie zrób badanie na krzepliwość krwi,różne są przyczyny.U mojego syna też tak było,ale okazało się,że to łagodna postać hemofilii,co nie znaczy,że w waszym przypadku tak musi być:)

Gość gość
Jeśli dziecko nie ma z powodu spożywania mleka kłopotów trawiennych to nie rezygnuj z podawania,Wątpie żeby to była anemia. Piszesz ze to występuje najczęściej po wysiłku,być może to tylko z powodu kruchej budowy naczyń krwionośnych,może być tez skutkiem przesuszonego powietrza . tak jak pisalam jest wiele czynników . co do podawania wit c to ja bym radziła jednak naturalna bo lepiej się wchłanianp. sok porzeczkowy ,owoce kiwi,cytrusy,kiszona kapusta

Gość gość
dziękuję wam bardzo za rady:-)nam nadzieje że okaże się że to nic poważnego,swoją drogą nie wyobrażam sobie jakieś wielkiego krwawienia tak jak pisałyscie bo chyba zawału bym dostała:-Pwiem że dużo ludzi ma o wiele poważniejsze problemy zdrowotne z maluchami i bardzo im współczuję ale mi te krwawienie nie dają spokoju(od kilku dni o niczym innym nie myślę a do lekarza się zapisać ciężko)a w głowie same czarne scenariusze...

Gość Gość gość

U nas 3,5 latek ma krwawienia od ponad roku. Syn ma astmę, alergię i kruche naczynka w nosie. Pomaga maść Emofix (codziennie przed snem) i wymrażanie naczynek co miesiąc u Laryngologa. Jeśli o którymś zapomniny to krwawienie gotowe. Raz są bardziej wodniste, raz gęste skrzepy. Zazwyczaj rano, po wysiłku,  przy dużych temperaturach lub gdy za mocno potrze nosek. Lekarz nas pociesza,  że młody z tego wyrośnie