Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak przestawic noworodkowi dzien z noca?

Polecane posty

Gość gość

Śpi mi cale dnie i cuda na kiju robię a i tak nie wstaje, za to nocą śpię po 2h. A mam starsze dziecko. Kiedy to mija? :)

Gość gość
Do trzeciego miesiąca możesz tylko próbować, rezultatu raczej nie będzie.

Gość gość
u mnie podobnie z tym ze w nocy budzi sie cora co 3 h

Gość gość
sam sie nauczy. moje dziecko w dzien spalo ciagiem 5-6h zas w nocy 2-3. chodzila spac o 23,a wstawala o 3rano. samo sie ustabilizowalo. na nic zdaly sie rytualy i rutyna. w sumie z dnia na dzien sie wszystko zmienilo. pierwsze 4msc byly koszmarem ale minelo samo

Gość pampo
ja mojemu dziecku od samego poczatku staralam sie ustawic dzien, tzn w dzien budzilam na karmienie, co 3 godz i po karmieniu robilam aktywnosc, spacer, zabawe. Jak sie budzil w nocy ukladalam go bez slowa ponownie do spania, ew smoczek. Do 2mc budzil sie raz na karmienie w nocy, pozniej dawalam mu mleko przez sen o 23 i spal do rana. Staralam sie zeby jedzenie i aktywnosc kokarzyl z dniem. teraz ma roczek i z reka na sercu, naprawde przesypia mi od 19:30 do 7 rano bez jedzenia, i bez nocnego "dopajania".

Gość gość
U mnie starsza corka nie dawala sie w dzien wyspac malutkiej, wiec nocami mlodsza budzila sie tylko na cyca i zasypiala dalej. Dodam tylko, ze mala spi ze mna w lozku. Przez pierwsze 10 dni spala w swoim lozeczku, wstawalam na karmienie, potem odbijalam i usypialam w lozeczku. Po 10 dniach bylam taka zmordowana, ze odpuscilam i wzielam mala do siebie.