Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

biała plamka po zaćmieniu

Polecane posty

Gość gość

od czasu zaćmienia słońca (piątek) coś jest nie tak z moim wzrokiem. patrzyłam w sumie nie długo gołym okiem na słońce i do teraz widzę wszędzie białą małą plamke prawym okiem, przesuwa się ona w kierunku którym patrze i nieco zasłania mi widoczność. Trochę się tego boje co to może być?

Gość gość
prawdopodobnie uszkodziłeś siatkówkę, idź do okulisty i powiedz co zrobiłeś ("patrzyłem gołym okiem na zaćmienie, teraz widzę plamę")

Nie bez powodu trąbiono o tym, że patrzenie bez okularów czy folii jest niebezpieczne. Moim zdaniem również idź do okulisty, powiedz wprost co i jak. Powodzenia.

Gość gość
przejdzie Ci :) mi przeszło,a patrzyłam na słońce długo wazne,żeby sie wyspać i oczy odpoczna

Gość gość
Ja mam tak samo na sekundę spojrzałam gołym okiem tak to przez okulary przeciwsłoneczne, i w ten sam dzień wieczorem miałam wczesniej juz zaplanowana wizytę u okulisty, byłam tego nie świadoma wtedy lewym okiem czytajac na tablicy widziałam pierwsza i ostatnia cyfre ale środka nie, z tej racji odwleczono mi dobranie szkieł myślałam że to od przemęczenia z racji tego że była późna pora. Okulista robił mi badanie komputerowe, lampa szczelinową itp ale nic nie zaniepokoiło go oprócz tego ze mam podejrzenie jaskry(miesiac wczesniej inny okulista mi to stwierdził ale wtedy nie widzialam plamy na tablicy..) Za miesiąc mam się zjawić na bardziej szczegółowe badania jak oct usg itp. Martwi mnie ta plama ;/

Gość gość
Nie bez powodu każą zakładać specjalne okulary... Moim zdaniem nie masz na co czekać, tylko od razu zgłoś się do dobrego okulisty, np. http://www.drmichnowski.pl/. Mogłeś sobie całkiem nieświadomie oczywiscie, wyrządzić wielką krzywdę.