Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy odważyłybyście zapisać się na CC do innego miasta?

Polecane posty

Gość gość

Ja z Warszawy, CC w Łodzi. Dlaczego? Bo duuuużo taniej. Odważyłybyście się?

Gość gość
Nie, z prostej przyczyny. Nie wyobrażam sobie nawet 2 godzin w samochodzie z noworodkiem wiszący na cycku, gdzie ja cała obolałe po cc. A do domu jakoś trzeba wrócić. Gdyby pominąć fakt drogi powrotnej nie widzę przeciwwskazań.

Gość gość
Ja w ogole jestem przeciwna prywatnym klinikom, bo jak coś pójdzie nie tak, to nie bedzie komu ratować ciebie, ale przede wszystkim twojego dziecka.

Gość ja będę mieć cc
Ja odległość 80 km autostrada, godzinkę autem na spokojnie. Do karmienia można się zatrzymać zawsze, auto mamy bardzo wygodne :-) nakarmi się dziecko przed i prawdopodobnie będzie spać cała drogę przecież dziecka nie karmi się non stop bez przesady. U mnie powód to brak kompetencji w szpitalach u nas! Totalna porażka brak opieki i łaski położnych :-) dziękuję wole Kraków!

Gość ja będę mieć cc
Dodam że moja cesarka ze wskazaniem do cc po pierwszym porodzie, nie na żadne życzenie!

Ja co prawda chciałam rodzić naturalnie, ale skończyło się na CC i poród był w innym mieście, bo wybrałam szpital, w którym jest ludzkie podejście do pacjenta i jakaś troska o kobietę, czego brakuje w szpitalach w moim mieście. odeszły mi wody i zaczęły się delikatne i rzadkie dość skurcze. wsiedliśmy w samochód i pojechaliśmy. drogę powrotną mały całą przespał. jeśli będę miała możliwości, to w kolejnej ciąży też chciałabym tam pojechać na poród.

Gość gość
tak, bez problemu. Sama planuję rodzić w mieście ok. 70km od mojego

Gość gość
Jasne, że tak. Różnice w cenach są ogromne. Sama miałam taki zamiar ale w ostatnim momencie dostałam wskazanie do CC więc miałam na miejscu. A noworodki zazwyczaj w samochodzie przesypiają całą podróż.

Gość gość
A czym się różni cc ze wskazań od cc na życzenie? ??? To zabieg i to zabieg.