Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kikulop

Most protetyczny, pomocy.

Polecane posty

Gość kikulop

Proszę o porady osoby, które mają mostek. Mam półmost zawieszony na 6, nie mam 7. Z zewnętrznej strony korona na 6 wchodzi pod dziąsło, wygląda ok natomiast od wewnątrz koronka nie wchodzi pod dziąsło, widać czarne, nie wiem, cień czy metal... tutaj moje pytanie. Czy tak ma być? Mam wątpliwości, męczy mnie to, dentystka mówiła, że ma być pod dziąsłem od zewnątrz a tu musi most oddychać. Wcześniej mówiła, że wszystko będzie szczelne itp. Czy ma ktoś z Was most? Jak wygląda korona? Siedzi pod dziąsłem na całej powierzchni?

Gość gość
ja cie prosze zmien dentyste,NIGDY NIE IDZ DO DENTYSTKI BO ONE sp(((////ier///(((da///(((laja robote i zeby idz do DENTYSTY!

Gość gość
są protetycy,którzy robiąc koronę od wewnątrz ,od języka zostawiają pasek metalu-to własnie dla Ciebie laika,jest to "czarne",powinno być wypolerowane i świecące jak metal,ale każdy robi jak uważa.. są tacy,którzy w ogóle,tego paska nie robią,jak masz zastrzeżenia do tego mostu,to idź do innego lekarza,zrób prześwietlenie rtg,i zapytaj czy ten most jest szczelny,musi być,korona musi szczelnie przylegać,bo inaczej wszystko przegnije i będzie do wywalenia poza tym,a to podstawa,nie robi się półmostu szóstka z dowieszoną 7ką,to są za wielkie siły,nacisk,na takie rozwiązania ..ale to suwerenna decyzja lekarza,i Twoja

Gość kikulop
Dzięki za odpowiedź. Wiem, że są mosty z metalem od strony języka, ja takiego nie mam. Pytanie, czy musi wchodzić pod dziąsło cała porcelana. Z tego wynika iż tak. Muszę dziś zareklamować, poza tym, boli przy gryzieniu, coś jest nie tak, most mam od wczoraj.