Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Robert111Tb

otarcie twarzy

Polecane posty

Gość Robert111Tb

Witam około 4 tygodnie temu przytrafił mi się wypadek .Jadąc rowerem upadłem na asfalt .W wyniku tego doszło do otarcia twarzy.Otarłem sobie prawą górną częśc twarzy przy oku ,maly strup ,i kawalek czola.Wszystko mi sie wygoilo ladnie z tym ,ze po zejsciu strupów zostalo mi zaczerwienienie w miejscu tych strupów.Byłem w aptece i polecono mi na to masc cepan i rumiankową,którą stosuje juz ponad tydzien.Mieliscie juz taki przypadek?moze mi poradzicie co wy stosowaliscie na taki zaczerwierniony naskórek???,Moze jakąś masc polecieie albo jakis sposób leczenia odnosnie tego aby to zeszło i skóra powróciła donormalnego stanu.Czekam na pomoc.Pozdrawiam

Gość gość
Miałem po policyjnych butach na czole. Samo znikło po dłuższym czasie :)

Gość Robert111Tb
jakieś inne propozycje??

Gość gość
Mój ojciec miał podobny przypadek kilkanaście lat temu, wyglądał obrzydliwie, przez dwa tygodnie nie chciał sieludziom pokazywać na oczy :) smarował to jakąś brzydką maścią, która wyglądała jak żółty smalec, dość długo miał czerwone ślady w niektorych miejscach, ale potem całkowicie mu to zeszło i śladu nie ma :) Aż bym nie uwierzyła gdybym nie widziała na własne oczy, że takie coś może się tak bez śladu zagoić :)

Gość gość
czyli stosując cepan i masc rumiankową powinno to zejsc tak?

Gość gość
zejść, zejdzie samo. cykl tworzenia się nowego naskórka trwa 28 dni. smaruj cepanem, żeby nie została ci po tym blizna

Gość gość
znaczy sie po zejsciu mi stropow zostaly mi czerwone zaczerwienienia.Czyli po uplywie 28dni naskorek sie odnowi i wroci do normalnego koloru tak_

Gość gość
a w mialiscie taką sytuacje?może poradzicie cos mi na podstawie własnych przezyc z otarciem twarzy???

Gość gość
jakieś inne rady?