Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oleksandra0911

Jestem gorsza :(

Polecane posty

więc tak chciałabym zacząć od tego że już nie mam co robić i postanowiłam dodac tu posta bo juz na prawde nie mam siły :( od dziecka byłam wyśmiewana że jestem gruba faktycznie byłam i gdybym sie nie wzieła do roboty nadal bym była do tej pory czasem ktoś mnie tak nazwie bo to juz im tak zostało ale sie uz tym zbytnio nie przejmuje wiem ze osiagnełam cel, teraz mam gosrzy problem raczej ten problem dotyka mało osob przynajmniej w moim towarzystiwe mam straszny tradzik mam go na twarzy plecach chodze do dermatatologa owszem ale nic nie pomaga slysze tylko ciagle ze niewie juz co mi przepisać lub to że zostana mi straszne blizny, chciałam zawsze być taka jak inne dziewczyny z pieknymi buzkami nie miejące tych problemów czesto czuje sie jakbym była ukarana tym ze byłam gruba i to mam przeciez jestem człowiekiem stworzonych do kpin i wyśmiewania tacy chyba tez musze istnieć czuje sie bardzo źle posrod mojego towarzystwa koleżanki traktuja mnie z gory i niewiem juz co mam robić njchętniej zaszyłabym sie w ciemnym pokoju i nigdzie nie wychodziła ale tak niestety się nie da :( napiszcie co sadzicie prosze i uwierzcie mi ze to ogromny problem gdyz mam zaawansowane stadium tego

Gość gość
ty tylko tak się czujesz bo masz problemy, ale to nie wygląd świadczy o wartości człowieka kto się wyśmiewa nie zasługuje na bycie twoim znajomym Głowa do góry ceń się i nie zamartwiaj bo szkoda życia. powodzenia i więcej pewności siebie oleksandra0911

Gość amilkana
Hej:) Fajnie, że udało Ci się zrzucić nadwagę, gratuluję:) Co do trądziku, hmm... Napisz mi jak się odżywiasz

no zwalczyłam tą nadwage i dalej ćwicze bo jeszcz enie jestem idelana zdrowo się odżywiam :) gość wiem że nie jest najwazniejszy ale ja przez to mam juz na prawde depresje jeszcze jak sie napatrze na te ladne dziewczyny bez zadnej krostki a ja mam je wszedzie okropne sa :(

Gość amilkana
Ok, rozumiem. Czy lekarz zalecił Ci zbadanie hormonów? Jeśli równowaga hormonalna jest zachwiana, takie sensacje mogą się pojawić. Mam nadzieję, że znasz te zasady i pamiętasz o nich, ale na wszelki wypadek Ci napiszę :) Staraj się jeść produkty bogate w błonnik. Jedz dużo warzyw i owoców, najlepiej surowych. Wyciskaj soki owocowo-warzywne, kupione - może poza jednodniowymi - to syf. Wyklucz z diety słodycze - wszelkie przetworzone dziadostwo. Pij dużo wody (byle nie kranówy i z plastikowych butelek bo mają wpływ na hormony)w szklanych butelkach jest dostępna. Jeśli masz konkretną wiedzę o zapotrzebowaniu ludzkiego organizmu na składniki odżywcze, spróbuj na jakiś czas przejść na weganizm + wszystko powyższe (oczywiście pamiętając o b12 i konsultacji z lekarzem) Możesz spróbować picia drożdży, zwykłych piekarniczych, wrzuconych do wrzątku. Na początku wydaje się ohydne, ale można się przyzwyczaić i efekty zazwyczaj są wspaniałe (na początku może się pogorszyć), wiem bo piję. Dodaj do diety świeże, mielone siemię lniane. I zmień koleżanki :)

Gość amilkana
p.s. ta dieta to wyeliminowanie z diety wszystkiego, co pochodzi od zwierząt mięso, mleko, jajka. Mi na tej diecie (ale MĄDRZE PROWADZONEJ !!!) skóra bardzo się poprawia, wszelkie krostki znikają. Ale naprawdę trzeba dużo wiedzieć, by nie zrobić sobie krzywdy. Zbadaj wątrobę.