Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy zdecydowac sie na takie mieszkanie

Polecane posty

Gość gość

Od długiego czasu już szukam mieszkania do kupna. Wreszcie znalazłam fajne mieszkanie lecz niestety mieszkanie z problemami. Po pierwsze jest to mieszkanie z wieczystym użytkowaniem gruntu [większość mieszkań w moim mieście jest z gruntem na własność]. Po drugie są w tym mieszkaniu zarejestrowane dwie firmy [ w tym budowlana]. Mieszkanie jest środkiem trwałym firmy. I tego boje się najbardziej gdyż polskie prawo w przypadku zaległości tych firm pozwala te zaległości ściągnąć z nabywcy mieszkania. Ponoć gdy właściciel przedstawi zaświadczenia o braku zaległości to nic mi ni grozi ale czy napewno? trochę się boję gdyż ten przedsiębiorca sprzedaje też inne swoje nieruchomości [boje się że może w ten sposób chce ochronić majątek przed wierzycielami a wtedy jest ryzyku skargi pauliańskiej]. Czy WY zdecydowalibyście się na zakup takiego mieszkania?

Gość gość
ja bym nie kupiła.

Gość gość
mieszkań na rynku urodzaj a po co pchać się w takie zawikłane !!

Gość gość
Powiedz, niech właściciel wyrejestruje te firmy, firma nie musi mieć stałego miejsca.

Gość gość
no pcham sie w zawiklane bo jak wspominalam szukam juz dlugo i to jest jedyne sensowne na chwile obecna a czasu duzo nie mam bo z koncem czerwca musze sie wyprowadzic z obecnego mieszkania naprawde nie wiem co robic... boje sie ze w razie problemow strace i mieszkanie i kase...

Gość gość
każdy kupuje takie mieszkanie, jakie mu się podoba. Ja na przykład tu http://www.gor-pis.pl/ znalazłam idealne mieszkanie i nie obchodzi mnie to czy komus ono odpowiada czy nie, bo to ja będę w nim mieszkac a nie rodzice czy znajomi.