Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosposia28

Badania po poronieniu proszę o pomoc

Polecane posty

Gość gosposia28

Witam, Bardzo proszę o pomoc jestem w kropce, nie wiem co dalej robić. Pierwsza ciąże poroniłam - puste jajo płodowe we wrześniu, trzy tygodnie temu poroniłam drugą ciążę również puste jajo płodowe. A podobno taka sytuacja spotyka kobiety raz w życiu- tak piszą w necie ;( Byłam u lekarza tydzień temu z prośba o skierowanie na badania po poronieniu. Powiedział żebym nie przesadzała, ze jestem zdrowa , ze mąż jest zdrowy bo zachodzę w ciążę, ze zachodzę to najważniejsze, żebym odpoczeła nie popadała w histerię i starała się znowu. Powiedział ze badania w moim przypadku to tylko nerwy i stres ze z badania kariotypu to się dowiem ze np. mam 20% na prawidłową ciążę i na co mi takie badania. Zrobiłam takie badania podstawowe podczas 2 ciąży cytomegalia, toksoplazmoza, różyczka, przejrzał te wyniki powierzchownie nie wnikając. Dodam ze nie był to "mój" lekarz prowadzący. Byłam u niego tylko na 1 wizycie w 1 ciąży ale 2 tygodnie poźniej poroniłam . Nie chcę iść do lekarza do którego chodziłam w 2 ciąży bo się dowiedziałam podczas pobytu w szpitalu ze on nie pracuje wogóle w szpitalu, nie chce takiego lekarza bo jak leżysz w szpitalu to nikt na ciebie nie spojrzy. Co ja mam teraz zrobić ? mam 28 lat

Gość gość
Kariotyp. I kobieta i mężczyzna. Mężczyzna dodatkowo jeszcze szczegółowe badanie nasienia w klinice leczenia niepłodności.

Gość gość
Ta, ja chodziłam do lekarki, która pracowała w szpitalu, a jak przyszło co do czego to miała mnie w d***e(na wizytę chodziła prywatnie). Później chodziłam do lekarza, który nie pracował w szpitalu, w którym rodziłam, a opieka była super. Zależy jaki szpital wybierzesz. Co do badań to nie wiem, bo nie byłam w takiej sytuacji

Gość gość
szczerze ? to ja bym na twoim miejscu póki co nie robiła badań bo faktycznie mogą Cie stresować. Ja bym starała sie dalej, już 3 raz nie powinnaś mieć znowu pustego jaja. Miałas po prostu pecha:-(

Gość gosposia28
ta badania kariotypu i nasienia a jak nie daj Boże wyjdzie ze ja mam zły kariotyp a mąż słabe plemniki to umarł w butach...... a jak zajde znawu i bedzie ok? poprostu boję sie tych badań

Gość gosposia28
a czy wogóle jest ktoś kto miał dwa razy puste jajo a potem wszystko zakończyło się dobrze???? boje się robić badania, ale i boje sie bez nich znowu zachodzić a może to jakaś bakteria w nasieniu, a ja tego nie sprawdzę , nie wiem co lepsze? Nikt z rodziny nie chce mi pomóc- mama załamana nie potrzymuje mnie na duchu, mąż tak samo boi się badań unika tematu. Moja ciocia tez 2 razy poroniła nie robiła badań a teraz ma dwójkę dzieci, nie potrafi mi powiedzić co mam zrobić.

Gość gość
Równie dobrze mąż może mieć zły kariotyp. Lub jego nasienie jest w większości zle. I wystarczy selekcja i inseminacja. Dziecko jest z dwojga rodziców i oboje powinni się przebadać. Można też próbować do skutku i ronić... Inne są przyczyny pustego jaja płodowego a inne poronień jak już był zarodek.