Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przepis na szynke

Polecane posty

Gość gość

kupilam szynke wieprzowa 1kg (taka kulka) czy macie jakies dobre sprawdzone przepisy?mozna z tego zrobic kotlety ?Ile czasu to sie piecze?jakie przyprawy dodac?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
możesz zrobić bitki a i możesz upiec w całości

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie bedzie twarde jak upike w calosci?ile czasu?zupelnie nie wiem jak sie takie mieso robi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja bym zmielila oddala jajko i bulke tarta cebulke ulepila kulki i usmazysz zalala woda gotowala z mala iloscia wegety po 20 min oddala koncentratu przegotowala zaklepala woda z maka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
w całości : 4-5 ząbki czosnku porób małe otworki nożem w mięsie i powtykaj w nie pocięte na mniejsze kawałki ząbki czosnku następnie , weź sól pieprz i paprykę słodką i ostrą natrzyj solą mięso i po kolei pieprzem i papryką wyłóż mięso na blachę z wyższymi rantami polej olejem około 0,5 szklanki oraz odrobiną wody 1/2 połowy szkl. nagrzej piekarnik na 12-130 stopni jak się nagrzeje wstaw mięso co jakiś czas przekręcaj i polewaj tym tłuszczem który jest na blasze piecz około 1,5 godziny powoli na koniec jak wyłączysz mięso nie wyciągaj od razu z piekarnika niech tam zostanie jakieś 10 minut

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a bitki robi się tak: kroisz mięso jak na kotlety schabowe tłuczesz jak kotlety schabowe solisz, pieprzysz i paprykujesz obtaczasz w mące podsmażasz na podgrzanym oleju każdy plaster mięsa z jednej i drugiej strony wkłądasz je wszystkie do garnka , dodajesz drobno posiekaną cebulkę zalewasz wodą tak aby było zakryte dodajesz łyżkę sosu pieczeniowego papryke pieprz i sól gotujesz około 1 godzina jak będzie miekkie robisz sos na koncu odrobiny magi do smaku ewentualnie jeszcze trochę sosu pieczeniowego ciemnego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja to robie dla faceta a on nie lubi klopsow tylko miecho! czy to mieso trzeba dlugo dusic?czy moge na patelnie wrzucic kotlety jak schabowe?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
szkoda mielić jak ładne mięso, też bym upiekła w całości i naszpikowała czosnkiem, ale żeby nie było twarde zrób marynate z oliwy cytryny przypraw i wsadz to mięso w marynacie na noc do lodówki, pięknie skruszeje i po upieczeniu będzie mięciutkie i palce lizać :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ok dzieki zrobie w calosci wd twojego przepisu bo akurat mam wszystkie skladniki mam nadzieje ze nie wyjdzie suche

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
super dzieki za marynate wlasnie tak zrobie na noc wstawie i jutro pieke :) moze mu posmakuje:) a jak nie to niech idzie na kebaba hihi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jak będziesz piekła powolutku i nie na mocno nagrzanym piekarniku to nie powinno być suche , dodatkowo możesz odlać tego co się wytopi z mięsa i zrobić sosik pieczeniowy :) do polania ziemniaków będzie mniam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jeszcze lepiej jak postoi jedną nockę , przejdzie fajnie przyprawami :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dlugo to pewnie nie postoi hihi ale racja z tego miesa zrobie sos do ziemnakow dzieki dziewczyny!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jutro dam znac czy mu smakowalo;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
OK napisz czy się udało :) jak ci kawałek zostanie to super smakuje na zimno do chleba z buraczkami i chrzanem ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×