Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Emigracja do Australii

Polecane posty

Gość gość

Jakie mam szansę, aby zdobyć dobrze płatną pracę w Australii i ułożyć sobie tam życie, zwłaszcza, że nie znam za bardzo żadnego języka poza polskim. Czy jest coś takiego jak zielona karta do USA w przypadku Australii??? A oto mój życiorys: wiek - 29 lat wykształcenie - zawodówka dotychczasowe prace: 1) czyszczenie toalet w Birmigham - Anglia 2) sprzątanie w Edynburgi - Anglia 3) zbiory jabłek w Omagh - Anglia 4) roznoszenie gazet w Koeln - Niemcy 5) czyszczenie statków w Hamburgu - Niemcy 6) czyszczenie toalet w Monachium -Niemcy 7) sprzątnie w Monachium - Niemcy Dodam, że marzy mi się taki wyjazd i lot samolotem tak długo - tam są piękne krajobrazy, kangury no i ładne dziewczyny na podryw.

Gość gość
zadnych Polacks w Down Under nie chcemy!!!

Gość stralia
przyjezdzaj ! w Australii kangury w zebach dolary przynosza :P

Najpierw postaraj sie kolego o wizę :) Też marzy mi sie wyjazd do Oceanii ale formalnosci PRZERAŻAJĄ...

Gość gość
Nie masz szans. Bardzo trudno dostać wizę do Australii. Nie znasz angielskiego, to jak wyobrażasz sobie porozumiewanie z tutejszymi mieszkańcami. Masz 29 lat, a twoje argumenty to jak u małolata

Gość Anna BA
Jeżeli chcesz wyjechać do Australii, a nie znasz języka to przede wszystkim musisz zastanowić się nad wyborem odpowiedniej wizy. W tym wypadku najbardziej popularną formą jest Study&Work czyli wiza studencka. Żeby otrzymać taką wizę musisz podjąć min. 12 tyg. edukacji (żeby się nauczyć dobrze języka możesz wybrać odpowiedni kurs języka angielskiego), podczas pobytu na takiej wizie możesz również podjąć pracę w trybie part-time (oraz full-time w doliczonym miesiącu dodatkowego pobytu). Wyjazdami na taką wizę i wszelkimi formalnościami w tym zakresie zajmuje się Bridge Agency, możesz zgłosić się do biura w celu uzyskania szczegółów na ten temat: http://www.bridgeagency.pl/; https://www.facebook.com/BridgeAgencyPolska

Gość australis
Nic straconego. Trochę czasu spędziłeś w Anglii, więc prawdopodobnie znasz podstawy angielskiego. Możesz przylcieć do Australii na wizę studencką. Najpiers być może kurs językowy, potem kurs kierunkowy. Zdobędziesz doświadczenie i w konsekwencji być może będziesz się kwalifikować na inną wizę, która Cię przybliży do uzyskania stałego pobytu w Australii. Więcej informacji znajdziesz na http://australis.pl/emigracja-do-australii/

Gość gość
Australia jest super na wakacje. Do zycia nie bardzo, sprawdz czy moze sie lapiesz na work and travel czy cos w ten desen. Ja siedze ponad 3 lata, chyba glownie, zeby dostac obywatelstwo, ale na pewno jeszcze nie zdecydowalam na 'tak'. Ladne obrazki za oknem to nie wszystko. Moim problemem jest to,ze nie trafilam jeszcze na Australiczyka ktorego daloby sie lubic albo chociaz tolerowac, uwazam ich za megaegoistycznych i wybitnie nieetycznych, mimo,ze powierzchownosc moga miec milutka. Nigdy nie wiadomo kiedy jaki numer wywina, zazwyczaj to kwestia czasu. U Polakow chociaz wiesz jak ktos jest nieprzychylny, tutaj dopiero sie zorientujesz jak bedziesz miec noz w plecach. W polityce tez syf straszny i korupcja, a zycie - jak pracujesz jest super, jak nie pracujesz to masz przerabane. Oczywiscie Polacy tutaj beda utrzymywac mit pieknego kraju i przemilych ludzi - uwierz mi, nie ma tak,ze pogoda jest caly rok cudna i ludzie do rany przyloz :) Co do sytuacji zyciowej, to najlepiej mieli ci co przyjechali jakies 10 lat temu, ale teraz przy kosmicznych cenach domow i utrzymania (ceny wyssane z palca, na dodatek konkurencja rowna je do gory a nie w dol jak w normalnym konkurencyjnym kapitalizmie) jest raczej ciezko. Ale jak chesz, to sprawdz na wlasnej skorze :) Polecam zagraniczne/miedzynarodowe fora o Australii, sa bardziej obiektywne od polskich.

Gość gość
polecam na YT kanał barkta i justyny, pojechali do australii na nauke języka, nazwa kanału chyba coś "studia w australii" użytkownik bartdevil1984 , tam dużo mówią o kosztach itp. jest też kanał kącik hani i chyba z 300 odcinków jednej starszej pani co jest tam ponad 30 lat, porusza różne tematy, zacznij od odcinka #1

Gość gość
haha przeciez od razu widac ze ten post to sciema a wy sie nabieracie :-)

Gość agnes887
Najpierw musisz postarać się o wizę. Ja swoją załatwiłam dzięki agencji Planujemy Wakacje. Poszło szybko i bardzo sprawnie

Gość gość
Ale to zacznijcie od takiej wycieczki do Australii - https://logostour.pl/kontynenty/australia Wtedy dużo łatwiej ocenić, czy to jest miejsce, które was zadowoli. Poznacie miejscową ludność. Prawda jest taka, że wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma ;-) A w praktyce takie miejsca są genialne na wycieczkę. Z tym życiem na obczyźnie nie zawsze jest tak wesoło.