Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rauuuuudi1987

swieta za 50 zl

Polecane posty

Gość Rauuuuudi1987

W tym roku bedzie u nas skromnue- zurek z torebki, jajka,biala kielbasa pare plasterkow szynki babka salatka jarzynowa i galareta z kurczaka.a jak u was?

Gość gość
Patologia

Gość gośćula
nie obchodzę żadnych świat ,dla mnie to głupota,ja mam świeta wtedy mi sie chce a nie kiedy ktoś mi każe

Gość gość
Za 50 zł mozna już zrobić całkiem fajne święta.W cenie zurku z torebki kup butelkę zakwasu i ugotuj normalny zurek na wodzie po sparzeniu białej kiełbasy.Jajka możesz ugotować ,żółtka wyjąć i wymieszać ze szczypiorkiem i ponakładać do połówek białek.Galaretkę z kurczaka zrób ale piersi możesz upiec jak kotlety.W tej kwocie starczy Ci jeszcze na kawałek łopatki ,którą możesz upiec lub zmielić i zrobić pieczeń rzymską.Babka nie jest droga.A może zrobisz deser z 3 kolorowych galaretek(w foremce lub misce).Może masz jakieś owoce z kompotu do dodania?Zwykłe jabłka możesz wydrążyć ,włożyć łyżeczkę dżemu i upiec na podwieczorek,.Warto trochę pomysleć i zrobić tanie potrawy ale inne niż jecie na co dzień lub trochę zmodyfikowane.W końcu święta to nie obżarstwo

Rodzice wydają chyba więcej na święta. Mój wkład bedzie niższy. Zadeklarowałam się upiec ciasto ale takie gotowe z pudełka☺

Gość Raudii1987
Super fajne pomysly wykorzystam je dziekuje;)

Gość gość
za 50 zl to ja wino kupię a gdzie reszta

Gość Raudii1987
My nie pijemy alkoholu;)

Gość gość
Najważniejsza święconka i pójście do kościoła. A po co się obżerac i chlac wódkę? Skromnie , rodzinnie i wystarczy nawet te 50 zł Na jajka, żurek, białą kiełbasę wystarczy. Biszkopt też tani jajka, cukier, mąka + śmietanka do ubicia i jakieś owoce. Wszystkiego dobrego po świetach :)