Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestescie dumne ze swoich dzieci i ich osiągnięć

Polecane posty

Gość gość

NP jesli corka/syn wygra jakiś konkurs w szkole czy chwalicie dziecko?jak motywujecie swoje dzieci do nauki i rozwijania się?ja mam np taka sytuacje-corka jest w drugiej kl podstawówki 2 razy wygrala konkurs recytatorski bierze udział również w innych bardzo dobrze czyta wychowawczyni ja chwali ale co do odrabiania lekcji jest bardzo leniwa jak ją zachęcić?od poczatku jest samodzielna nie odrabiam z nia a tym bardziej za nia prac domowych jedynie pomagam jesli widzę ze ma trudności ale proszę ja czasem 5 razy żeby wzięła sie za odrabianie

Gość gość
Odrabianie lekcji to nuda, szczególnie dla tak zdolnego dziecka jak twoje. Odpuść, jak nie chce niech nie odrabia, i tak na pewno radzi sobie lepiej niż inni, podejrzewam, że te schematyczne prace domowe mogą ją po prostu nudzić. Nawet jeśli jest leniwa ale zdolna to nic - jak ma dobre oceny i osiągnięcia to super. Liczy się efekt. Ja w szkole miałam podobnie, rodzice nigdy mnie nie naciskali, miałam najwyższą średnią ocen odkąd pamiętam, a nudne (dla mnie) przedmioty robiłam "po łebkach" a i tak byłam lepsza od pozostałych. Twoja córka też pewnie tak ma, tym lepiej dla niej, nie musi się wysilać żeby coś osiągnąć :)

Gość gość
Ja z mojego tez bylam dumna, olimpiady ortograficzne, najlepszy w klasie z chlopcow przed nim na pierwszym miejscu byla tylko jedna dziewczyna. Teraz ma 19 lat i jestem dumna ale ...kurcze z czego????? Co weekend piwo i to masa piw, co chwila nowa panienka. Kurcze ale ten swiat zszedl na psy. A moze to ja zle syna wychowalam??? Nie, nie ja jestem idealem jak co niektore forumowiczki .;)

Gość gość
Ona właśnie robi te prace byle jak zreszta pamiętam ze ja tez taka bylam.nawet wygrałam wycieczkę tylko dlatego ze lubiłam czytac(nadal lubię) w 6 kl podstawówki dostałam dyplom za przeczytanie największej ilości książek(2137)z calej podstawówki pamiętam do dzis:)ta liczba oczywiście przez cala podstawówkę.

Gość gość
Oczywiscie że jestem dumna,:-)s

Gość gość
Gościu z 7.58----- tak ma być! Młody chłopak musi się wyszumieć, dziewczyna zresztą też, lepiej żeby robił to teraz niż np. po 30-tce jako mąż i ojciec :D To jest udowodnione, że ludziom, którzy w młodości nie mieli szans poszaleć, prędzej czy później "odwala" i później historie jak z telenoweli :D

Gość gość
Tu u mnie w USA kobiety czesto decyduja sie na zycie bez dziecka i maja duzo szczesliwesze i bardziej spelnione zycie i maja kariere i hobby i wolnosc i podroze… 333 www.youtube.com/watch?v=v3ruLZoFe44

Gość gość
Gosci 8.02 no niech szaleje. Chwale sie wlasnie ze moj synek ma osiagniecia w piciu piwa, 15 w jeden wieczor to malo;))

Gość dumna ale smutna
mój jest jaki jest..trudny dzieciak ,oczywiscie kocham go bardzo i jestem dumna z tego że w ogóle jest i nie wypominam mu niedoskonałości,ale w głębi duszy bardzo mi przykro bo u niego w szkole (gimnazjum) co rusz są jakieś ciekawe akcje a on kompletnie niezainteresowany,np teraz dzieciaki będa wystawiały taki spektakl przeciw alkoholizmowi pt "alkohol-swiat zatopionych marzeń" mówie mojemu ,idz masz talent aktorski,dostaniesz punkty z zachowania dodatnie ,ale on nie bo po co,ogranicza sie do minimum,byleby jak najmniej sie uczyc i miec te tróje. Ma stwierdzone adhd to z deficytem uwagi ,nie z agresją i jest mi naprawdę bardzo ciężko,stale muszę mu pomagac w lekcjach i dopytywać nauczycieli co było na lekcji ,z czego sprawdzian ,co trzeba przynieść.

Gość gość
07:49 Ty chyba żartujesz, że powinno się dziecku pozwolić na nieodrabianie prac domowych :-/. Napisz, że żartujesz, bo się załamię. Prace domowe uczą obowiazkowosci, uświadamiają, że w życiu nie robimy tylko tego na co mamy ochotę. Szkoła to nie tylko nauka, to także wychowanie. Samymi zdolnościami to jeszcze nikt daleko nie zaszedł. Bez ciężkiej pracy nie ma sukcesów.

Pewnie,że każda mama powinna być dumna ze swoich dzieci. Nawet jak... nie ma do tego powodu. :) Osiągnięcia w szkole to oczywiście jest powód do dumy i radości dla rodziców. Ale jeżeli tych osiągnięć nie ma za wiele, to może warto wspomóc dziecko witaminkami jak na https://wygrajzdrowie.pl/content/13-wspieranie-rozwoju-mozgu , które usprawniają pracę mózgu i ułatwiają uczenie oraz koncentrację. Witaminy te zawierają kwasy omega 3, przez co wzmacniają również układ immunologiczny.