Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od Kiedy Dupahston

Polecane posty

Gość gość

Dziś byłam na wizycie u gin. Przepisała mi Dupahston od 16 dnia cyklu. Teraz mam drugi dzień miesiączki i lada moment zaczynamy starania. Czy Wy również zaczęłyście brać Dupahston tak wcześnie ? Czy to normalny czas, kiedy zaczyna się go brać, by utrzymac ciążę ?

Gość gość
Jeśli masz regularne, ok.28-dniowe cykle i nie potrafisz dokładnie wyznaczyć swoich dni płodnych to tak.

Gość gość
dziękuję za odpowiedź :) teraz się zorientowałam, że lekarka nie powiedziała mi jaką powinnam stosować dawkę. myślę że taką jak na ulotce...

Gość gość
Dziwne że ci nie powiedziała dawki, bym przedzwoniła dopytała, co do dnia ja brałam od 15 dnia ale 12 już miała owulacje, bo była u gin i widziała, hm może choć testami owulacyjnymi sprawdź, czy do owulacji doszło, i tak jak kazała w 16 dniu zacznij brać duphaston. Swoją droga jak się dalej będzie starała, jeśli nie wyjdzie tak zaraz, poproś o Luteinę, to samo działanie a o wiele taniej wychodzi.

Gość gość
duphaston bierze się po owulacji, więc pytanie podstawowe- wiesz kiedy ją mas? a dawkowanie to zazwyczaj 2x1 lub 3x1

Gość gość
dziękuję za odpowiedzi :) nie wiem kiedy będę miała dokładnie owulacje. okres mam co 28 dni, także będę brała tak jak mówiła gin, że 16 dnia cyklu.dawkę wezmę taką jak na ulotce jest napisane.kupię testy owulacyjne, ale ciężko je zrozumieć, bo zawsze kiedy je robię, w dni płodne pokazuje się druga kreska