Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lidziaaa

Jaki język podoba Wam się najbardziej, a jaki jest najgorszy?

Polecane posty

Gość Lidziaaa

Ja nie lubię rosyjskiego. Jest taki dziwny... Ale za to lubię hiszpański, ponieważ ładnie brzmi. Nasz Polski, też jest bardzo wyjątkowy. Może dlatego że jest taki trudny? :D Wielu obcokrajowców uważa, że Polski brzmi jak szukanie radio stacji... Ale ja tam kocham te nasze Szeleszczenie. :) A jak Wy sądzicie?

Gość gość
ja lubię południowokoreański a nie lubię północnokoreańskiego

Gość gość
Nasz język jest najpiękniejszy na świecie :) Lubię i znam włoski, czasem lubię posłuchać rodowitych Niemców - jakkolwiek to brzmi :D

Gość gość
Podoba mi się francuski, to zmiękczone rrrrrrr :) język kochanków :) włoski ostatnio mi się też spodobał

Gość gość
Ja kocham hiszpański i portugalski. Piękne są. Dla mnie najgorszy jest niemiecki - chyba jestem na ten język za głupia po prostu.. Chciałabym się go nauczyć, ale te wszystkie dativy itp mnie przerastają, nie ogarniam tych przypadków:/ a czasowniki w ogóle mi nie wchodzą do głowy, nie mogę ich zapamiętać i wszystkie brzmią tak samo:/

Ja uwielbiam włoski :)))). Najlepiej jednak wychodzi mi angielski, choć na pewno wypadłoby się podszkolić w tym temacie... Język w ostatnim czasie w ogóle przeze mnie nie używany, więc czas coś z tym zrobić.

Gość gość
Mnie zawsze najbardziej podobał się rosyjski. :) Miałam słabość do tego języka i dlatego postanowiłam się go nauczyć. Już od 3 lat uczę się w http://www.jezykrosyjski.com.pl/ i idzie mi bardzo dobrze. To była słuszna decyzja.

Gość gość
Lubię włoski, angielski. Nie lubię niemieckiego (szorstki, twardy i nawet piękne słowa w tym języku brzmią jak coś okropnego) i nie lubię ze względu na trudność norweskiego.

Gość gość
Uwielbiam hiszpański. Nie lubię języków germańskich (z wyjątkiem angielskiego, który skręca trochę w kierunku łaciny). Okropne są. Brrrrr

Gość gość
Mi np nie podoba sie tak slawiony"jezyk francuski",natomiast bardzo podoba mi sie norweski,a draznicy jest jezyk portugalski...

Gość gość
Angielski, Polski, Hiszpański, Francuski Za to nie lubie ruskiego, szwabskiego, tych ukraińskich, Białoruskich itp gowien i chińskich np.

Gość gość
lubie holenderski,niemiecki,arabski,rosyjski nie lubie wloskiego,portugalskiego,hiszpanskiego

Gość gość
Bardzo podoba mi sie wloski i rosyjski. Najbrzydszy moim zdaniem jest niemiecki. Francuski niby ok ale taki troche belkot

Gość gość
Dzięki szkoleniu niemieckiego https://zalewskitomasz.pl/ wiem w końcu, w jaki sposób się uczyć. Szkoła klasyczna to dno w porównaniu do tego kursu. A nawet, jak jedną lekcję przegapisz, czy nie możesz być to jest nagranie, a do tego grupa na FB, na której można się wymieniać informacjami, motywować.

Gość gość
Ukraińskiego nienawidzę. Dosłownie mnie mdli, kiedy go słyszę. A chcąc, niechcąc pracuję z Ukrami i czasem go słyszę. Ogólnie słowiańskie języki brzmią tak jakoś prostacko dla mnie. Germańskie spoko, celtyckie spoko, romańskie spoko, może poza francuskim (bełkotliwy jakiś) i może rumuńskim