Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to wasze ubostwo zmusilo was do karmienia piersiA?

Polecane posty

Gość gość
TAK KOZA FILTRUJE WSZYSTKIE ZANIECZYSZCZENIA

Gość gość
Znalezione przed chwila w innym temacie: "Radze ci sie doksztalcic. Zastanawialas sie dlaczego wydaliny dziecka kp maja neutralny zapach, a karmionego mm odor zblizony do fekaliow doroslego osobnika? Dlatego, ze mm nie jest do konca trawione przez niemowle, a naturalny pokatm tak. Mm nie jest ni jak odpowiednikiem kp. W zadnym calu. Jest zblizone, ale jest nadal mlekiem innego gatunku ssakow. Miedzy niemowleciem a cieleciem istnieja pewne roznice morfologiczne jakby ktos z was jeszcze nie zauwazyl." Dobre!

Gość gość
Czemu jesteś taka agresywna? Mama cię w dzieciństwie do piersi nie przystawiała? ;)

Gość gość
Owszem, propaganda/poszukaj w necie pod takim hasłem to znajdziesz artykuły czy blogi albo tematy jak tu

Gość gość
ja karmilam dziecko mm co 3 godziny butelka mleka wiec , kobiety z wywalonumi cycami z dzieckiem wiecznie na piersi.Powodzenia :P

Gość gość
Przestawiała :D ale ja nie chciałam piersi wiec szybko mamusia dała mi butelkę :D smoczka nie używałam. Watpię ze twoje cycowe dziecko jest tak rozgarnięte i pojętne jak ja od malucha.

Gość gość
Modyf. jest na bazie krowiego, a nie koziego. Do tego ma dorzucone sztuczne supl. diety, wydalane czesciowo przez organizm, w przeciwienstwie do naturalnych. W kozim nie ma tylko metali ciezkich, typu przydroznego olowiu z trawki okraszonej spalinami. Niedoczytalas troche. Zreszta jak matka karmiaca uwaza na diete, czyta sklady, wyparza i obiera warzywa i owoce, to dziecina kp jest zdrowa jak rydz.

Gość gość
"Nie, nie pomogłas bo zapewne sama wpier;da;lasz jogurty albo masło czy ser i swojemu dziecku także dajesz/zatem pytam dlaczego skoro to dla KRÓW ??? " xxx Pisałam o okresie, w którym ssaki żywią się WYŁĄCZNIE mlekiem matki. Cielęta też w późniejszym okresie wolą trawę/siano niż mleko, psy jedzą karmę/kości a ludzie jedzą po prostu wszystko - tak nas natura stworzyła - wyluzuj, skarbie, bo ci żyłka pęknie ;)

Gość gość
Polecam blog matki karmiącej www.Hafija.pl, odsyłam do lektury proszę się doksztalcic i zapoznać z badaniami na temat korzyści płynących z karmienia piersią a potem dyskutować

Gość gość
a kobiety ktore karmia przy innych ludziach to juz w ogole siara, jakbys szczala przy kimś

Gość gość
Napiszę tyle że inteligentna osoba zostawia wiele swojemu sumieniu i swojej opinii światopoglądowej a prostactwo będzie się obrzucać błotem albo brzydko pisać gównem każdy ma swoje odrębne zdanie na ten temat.

Gość gość
Ja napisałam ze wasze cyce nie filtrują mleka tak jak kozie wiec wcale szczytem zdrowotności nie sa a twoja marchewka z targu także zawiera syf ktory przenika (tiaaa od zaprzyjaźnionego rolnika bym zapomniała) a nie ze mn jest robione z koziego

Gość gość
20:18 Ha ha ha a to dobre! Gdzie to niby napisałaś?? Porównałas mleko człowieka dla ludzi, psa dla psów a krowie dla krów wiec nie widzę tu żadnego wyłączenia jakiegoś okresu a skoro sama jesz i dajesz dziecku wyroby mleczne krowie to oznacza ze jestes hipokrytka bo jednak jest zdrowe skoro podajesz wiec jak niby mleko krowie może dziecku zaszkodzić??

Gość gość
Wsadź sobie gdzieś te swoj***adania/podobne badania były na temat kukurydzy aż wreszcie ktoś udowodnił ze nawet dla bydła sie nie nadaje a tyle o zdrowotności było X lat temu z kp tez niedługo tak będzie ze wcale w niczym lepsze nie jesteście

Gość gość
jakaś durna pi... założyła durny temat zeby prowokowac a wy z nią dyskutujecie i tłumaczycie jak komuś normalnemu. Zajmij sie autorko czymś pożytecznym, gacie upierz, dom ogarnij, a nie z nudów bzdury wypisujesz w internecie

Gość gość
Moja siostra karmiła piersią i raz- posypały jej się zęby, dwa - na co narzekała- cycki. Każdy ma wolny wybór i niech wybiera najlepsza metodę dla siebie. Ja uważam , że jak piersią to 3 miesiące max.

Gość gość
Ha ha ha a to dobre! Gdzie to niby napisałaś?? Porównałas mleko człowieka dla ludzi, psa dla psów a krowie dla krów wiec nie widzę tu żadnego wyłączenia jakiegoś okresu xxx więc jesteś tępa, bo nie wiesz, że wspomniane psy piją mleko matki jedynie w okresie szczenięcym, bydło w okresie cielęcym, a ludzie w okresie niemowlęcym. Podkreślam - MLEKO MATKI - gdybyś zaraz chciała się czepiać, że jem w późniejszym okresie życia sery krowie :D

Gość gość
Dodajmy jeszcze ze mm jest celowo modyfikowane bo dla tak małego organizmu musi byc-nie jest przystosowany do trawienia takiego czegoś ci nie oznacza ze szkodzi bo nie szkodzi i kazdy myślący człowiek to wie bo pozniej większośc ludzi wprowadza jogurty i inne w dietę dziecka i jakoś dziecko żyje

Gość gość
Kozie cyce nie filtruja mleka barani lbie, tylko mechanizm przezuwania pokarmu (powolne rzucie). Same cymbaly z gimnazjum tu siedza.

Gość gość
Idź zrób dla dzieciaka proszek z wodą i się nie osmieszaj prostaczko

Gość gość
No właśnie mama mi mówiła że za komuny w Polsce też był moment gdzie mówiono że mleko matki jest nie zdrowe i dawano modyfikowane lub krowie ewentualnie kozie jakie tam było pod ręką co jakiś czas są nowe badania na jakiś temat i co jakiś czas naukowcy obmyślają nowe teorie.

Gość gość
zeby byla jasnosc, jestem Autorką i poza zalozeniem tematu nie napisalam zadnego postu ,az do teraz :P

Gość gość
Ciekawe ze w okresie niemowlecym-znaczy ze do koey??? Bo jakoś nie zauważyłam zeby ciele jak zaczyna jesc trawę siano i inne piło mleko matki a te wasze dzieciaki do 3r.z a mleko modyfikowane nie zaszkodzi bo nie ma takiej możliwości hipokrytko która twierdzi tak usilnie ze krowie mleko dla krów a sama je wpie:rd;Ala i jeszcze dziecko karmi ha ha ha bzdury piszesz i tyle.

Gość gość
Ja jestem bogata i karmiłam piersią, bo to był mój wybór. Dziecko zdrowsze i dzieci karmione piersią matki są zdecydowanie wyższe od rówieśników i lepiej się rozwijają i są mądrzejsze i zdolniejsze. Temat znam, bo jestem lekarzem pediatrą:P Kochałam dziecko i na piersiach mi nie zależało, bo stać mnie na wszystkie kosmetyki i treningi:P Miałam i mam ładne piersi:D a, że jestem lekarzem to wiem, że nie nabijałam kasy producentom:P Dziecko trzeba odstawić od piersi około 9 m-ca życia, najpóźniej do roku, mleko potem już nie jest wartościowe:D Dziecko rośnie i potrzebuje innych składników odżywczych, oczywiście gotowanych osobiście przez matkę i nie dam się wpędzić w reklamy gotowych produktów. Kupuję marchewki od gospodarza i inne warzywa. Jajka od kury z wolnego wybiegu i gospodarza, ziemniaki. Jabłka im mają gorszą skórkę tym lepsze, bo mam pewność, że nie pryskane...Kurkę i kaczuszkę tylko od gospodarza, i kurka warzy max 1,5 kg a nie bydlę 3 kg nafaszerowane antybiotykami. Kasy mi nie brakuje jak widzisz.

Gość gość
Idiotka z ciebie i tyle nie czepiaj sie bo ja napisałam ze ten wasz pokarm bierze sie z syfisatego żarcia wiec kozi nie bierze sie q***a z nieba ale także z tego co ta koza je ale ona to filtruje w przeciwieństwie do was wiec najpierw piszesz ze koza nic nie filtruje a teraz ze nie cyce/poszukaj sie po pustym puklu.

Gość gość
autorko... z bogactwa możesz dawać niemowlakowi sushi i kawior oraz francuskiego szampana, a od innych sie po prostu odwal

Gość gość
Przypominam historie mleka modyfikowanego otóż było ono stworzone dla dzieci w sierocincach, których matki oddawaly je i nie karmily piersią

Gość gość
Co za idiotki zakladaja te tematy o kp. Brak slow. Kp to jest czad. Wspaniala przygoda. Zal d... sciska ze sie nie karmilo? Zycie jest jedno I krotkie. Warto wziasc z niego wszystko co mozliwe. Przezyc co sie da.

Gość gość
Dobra mam pytanie do cycolinek i reszty kobiet znających się na historii karmienia dzieci mleko modyfikowane było w sierocińcach ok kobieta karmiła piersią a co było z dzieckiem jeżeli kobieta ze względów fizjologicznych lub innych nie mogła go wykarmić umierało ??co wtedy jadło??

Gość gość
Właśnie dzieci nie umierały i nie bedą umierały od mleka krowiego bo to fizycznie niemożliwe i wcale nie jest szkodliwe jak to sie zwykło mawiać i skoro stolec dziecka śmierdzi i te mleko sie całe nie trawi to co pozniej??? Katastrofa bo zjadło jogurt albo serek...katastrofa pewnie umrze