Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to wasze ubostwo zmusilo was do karmienia piersiA?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Dobra mam pytanie do cycolinek i reszty kobiet znających się na historii karmienia dzieci mleko modyfikowane było w sierocińcach ok kobieta karmiła piersią a co było z dzieckiem jeżeli kobieta ze względów fizjologicznych lub innych nie mogła go wykarmić umierało ??co wtedy jadło?? xx Słyszałaś o kimś takim jak mamka? To była kobieta która także miała małe dziecko i karmiła piersią, podstawiało się jej też to drugie i karmiła dwoje.

Gość gość
20:44 wlasnie dobrze napisalas ze tylko te Co nie mogly karmic piersią. Twoje z pewnoscia w tamtych czasach by g_o_w_n_o jadlo skoro udajesz taka glupia i nie wiesz czym

Gość gość
No mowie ze idiotki? Do tego skonczone! Wytwor internetu I disco..dno

Gość gość
Jeśli nie wiesz, do kiedy dziecko żywi się wyłącznie mlekiem matki oraz jak długo trwa okres niemowlęcy, a także dlaczego krowy jedzą trawę a ludzie niemal wszystko, to nie mamy o czym rozmawiać - podszkol się w tym gimnazjum troszkę, a później tu wróć podyskutować.

Gość gość
jeju jakie tu głupie kobiety się wypowiadają te karmiące mm, no serio to ja się teraz nie dziwię tylko ktos tak tępy i głupi ograniczony w ogólnej wiedzy może rezuygnowac z karmienia piersią na rzecz mm teraz wszystko jasne, mądre oczytane kobiety karmią piersią jeśli tylko mogą.

Gość gość
Mleko krowie nie jest szkodliwe? To czemu tylu ludzi w ogóle nie toleruje laktozy (o ile wiesz, co to laktoza)? Organizm człowieka w ogóle jej nie trawi, jeśli o tym nie wiesz.

Gość gość
Wiem kto to mamka nawet cesarzowa Elżbieta Habsburg "Sisi" miała mamkę ale z przycznyn wiadomo jakich chociaż sama chciała karmić zabroniono jej surowa dworska etykieta a mamki były na codzień i damy dworu nie licz królewskich rodzin wysoko postawionych.Ale zwykła kobieta nasza kowalska 21wieku co miała zrobić jak nie miała mamki dała pewnie mleko od krowy albo kozy i karmiła prymitywną butelką żeby dziecko przeżyło.

Gość gość
Ja wiem dokąd trwa okres niemowlęcy ale nie wpieraj ze wtedy automatycznie zaprzestajesz kp bo to bujda a porównujesz krowy ktore jedzą pozniej juz stałe pokarmy a nie ciagna wymion do nieskończoności. wiec skoro nadal kp ale dajesz nabiał to gdzie różnica z tymi od mm?? Różnica tylko taka ze dziecko bezpośrednio na mm ma szybciej kontakt z taka dawka białka krowiego bo Sama jesz nabial jak karmisz piersią wiec dziecko ma z nia styczność ale mniejsza i nie bezpośrednia.piszesz bzdury ktore sie kupy ani dooopy nie trzymają i nie wiesz jak wybrnąć to wyjeżdzasz z tekstem na poziomie jakiegoś ograniczonego intelektualnie człowieka o doszkolenia sie a sama nie wiesz o czym pleciesz.

Gość gość
21:00 brawo! Bi juz traciłam wiarę w ludzi! Nie potrafią pojąć te cycomaniaczki ze od mm sie nie umiera i wcale nie jest niezdrowe stare pokolenie sie tak wychowało a tylko pozazdrościć takiego zdrowia ale gdzieś trzeba dać upust niedogodnością jakie płyną z karmienia piersią i trafiło na internet :D bo w realu trzeba wspierać jakie to cudowne

Gość gość
Ja wiem dokąd trwa okres niemowlęcy ale nie wpieraj ze wtedy automatycznie zaprzestajesz kp bo to bujda xxx ano widzisz, akurat ja karmiłam dziecko wyłącznie piersią przez 6 miesięcy, kolejne 3 na przemian z pokarmami stałymi, po czym córka za pierś i jakiekolwiek inne mleko pięknie podziękowała. Modyfikowanego tknąć nie chciała.

Gość gość
Ha ha ha organizm ludzki nie trawi laktozy!!! To kolejny wymysł tego pokolenia podobnie jak szkodliwość glutenu! Teraz ludzie rodzą sie z takimi wadami z tego zanieczyszczonego świata i dlatego takie rzeczy sa wymyślane kiedyś ludzie sie tym żywili i byli zdrowsi nikt nie miał Cliakia I skazy białkowej

Gość gość
I co z tego ze mm tknąć nie chciała? Moje dziecko nie tknie groszku zielonego i co? Oznacza to ze jest niezdrowy?

Gość gość
Nastepny przykład reklamy unicef z jakimś małym brzdącem z afryki którego matka trzyma na rękach który potrzebuje pieniędzy na przeżycie bo jest oznaczony czerwoną opaską że jest niedożywiony matka murzynka to jakaś szmata która nie ma mleka w cyckach pewnie wyrodna bo myśli że jej cycki okapną albo figure straci napewno dlatego te dzieci w Afryce potrzebują mleka w proszku chociaż mają matkę która pewnie ma taki problem że nie ma mleka w piersiach też pewnie pod przykrywką ratunku dokarmia mlekiem od kozy lub krowy o ile taką ma bo wiadomo jak w krajach 3go świata jest.

Gość gość
Skończcie rozmawiać z cyco-propagandowymi kwokami bo to szkoda czasu tłuc im ze w niczym nie sa lepsze od tych butelkowych. Ot i cała histroryja

Gość gość
wszedzie na swiecie sie promuje sie kp, tylko jak zwykle biedne umyslowo polki sadza inaczej. Dajecie argument ze mleko z kp jest zlej jakosc bo sie zle matka odzywia a krowa ktora daje mleko do mm to pewnie na niebainskich lakach jest chowana.

Gość gość
mam 37 lat i skazę białkową miałam w dzieciństwie, bo mi matka krowie mleko dawała - do dziś go nie znoszę w postaci nieprzetworzonej, mój brat po wypiciu mleka ma biegunkę ja nie jestem przeciwko mm, zwłaszcza jak się nie ma pokarmu, ale skoro mam go wręcz w nadmiarze i moje piersi właśnie z powodu urodzenia dziecka go produkują, to czemu mam nie karmić piersią? c.h.u.j. ci do tego.

Gość gość
kogoś strasznie boli i czuje się gorszy, że nie karmił naturalnie i wie że nie zrobił wystarczająco dużo aby kp było możliwe. Matki, które nie karmią, bo nie mogły nie zakładają takich tematów i nie wyżywają się na kimś tylko dlatego, że mógł karmić.

Gość gość
Przeczytałam tylko początek i mam dość, ale autorki, bo uważam ze jest niebywałym prymitywem. No chyba że to podpucha, b o w miarę normalna kobieta tak nie p*********** żal mi cię lebiego.

Gość gość
Tak promuje się tylko dziwne że w Anglii za karmienie piersią wprowadzono bony w wysokości 200 funtów żeby zachęcić Angielki do karmienia piersią mało która tutaj karmi piersią i nikt nie robi z tym problemu ale w Polsce to jeszcze zacofanie jest i swierdzenie u sasiada pod lasem a u siebie pod nosem nie widać. Zainteresowanie cudzymi cyckami zaściankowe myślenie zaściankowych kobiet matek Polek :)

Gość gość
Starsze pokolenie zylo inaczej. Jedzenie bylo.zdrowsze I srodowisko. Swiat byl inny inne zycie. Mniej tv zero internetu. Mniej stresu. Bylo natomiast zero swiadomosci kp Nikt nie pomagal kobietom w kp. Dzis pokolenia sa slabsze z natury. Trabi sie o szkodliwosci mleka krowiego, miesa itp... ja karmilam piersia bo to bylo dla mnie tak oczywiste jak to ze nie zatrudnie surogatki do ciazy. Te rozmowy sa debilne. Kazdy robi co uwaza. Ja mam super finanse I pracowalam odkad dzieci skonczyly 8 miesiecy. I karmilam. Bo to oczywiste I nie podlegajace dyskysji. Naturalne jak kazda fizjologiczns czynnosc. Do tego mam cycki to z nich.skorzystalam I moje dzieciaki. Sa.szczesliwe I czule. Mysle ze kobiey ktore sie tego brzydza sa zaburzone psychicznie Takie mutanty laktozowe. Smutne

Gość gość
37 lat to akurat nie stare pokolenie-mój sąsiad 96lat przeżył na mleku krowim i pszennej mące był zdrów całe życie i dlatego uwazam ze wszystko jest dla ludzi i od zdrowego sie nie umiera a pokarm w piersi z stfiastego jedzenia czy od krowy to jeden kij takie czasy

Gość gość
Nie potrafią pojąć te cycomaniaczki ze od mm sie nie umiera i wcale nie jest niezdrowe stare pokolenie sie tak wychowało a tylko pozazdrościć takiego zdrowia xxx stare pokolenie to nie wychowywało się na mm tylko na mleku w proszku w takiej niebieskiej miękkiej torebce. Wcale nie było ono wygodniejsze, robiło się po 5 butelek naraz bo trzeba je było gotować, następnie wlewało do butelek i pasteryzowało zamykając smoczkami bez dziurek. W nocy trzeba było wstawać i podgrzewać w garnku z gorącą wodą, jak ktoś był bogatszy i miał możliwość kupić, to były specjalne podgrzewacze do butelek (które wcześniej trzeba było wyparzać). Samo mleko w proszku było też limitowane i trudno dostępne, więc brak pokarmu w piersiach to raczej było przekleństwo, nie pie/rd/ol/ więc, że to takie dobrodziejstwo było.

Gość gość
Skoro sie tak trąbi o mięsie czy mleku to ciekawe czym sie żywisz/weganka??? A o warzywach sie nie trąbi ze jest szkodliwe??

Gość gość
gościu 21:30 nie widzisz debilu że polki są mądrzejrze bo ich nie trzeba przekupować tylko mają na tyle wiedzy i świadomości że same karmią piersią a tym niewykształconym ciemnym brytyjkom trzeba płacić za to. To wlaśnie w uk jest zaścianek, w nas są kobiety mądrzejsze.

Gość gość
Ja jestem bogata i karmiłam piersią, bo to był mój wybór. Dziecko zdrowsze i dzieci karmione piersią matki są zdecydowanie wyższe od rówieśników i lepiej się rozwijają i są mądrzejsze i zdolniejsze. Temat znam, bo jestem lekarzem pediatrąjezyk.gif Kochałam dziecko i na piersiach mi nie zależało, bo stać mnie na wszystkie kosmetyki i treningijezyk.gif Miałam i mam ładne piersismiech.gif a, że jestem lekarzem to wiem, że nie nabijałam kasy producentomjezyk.gif Dziecko trzeba odstawić od piersi około 9 m-ca życia, najpóźniej do roku, mleko potem już nie jest wartościowesmiech.gif Dziecko rośnie i potrzebuje innych składników odżywczych, oczywiście gotowanych osobiście przez matkę i nie dam się wpędzić w reklamy gotowych produktów. Kupuję marchewki od gospodarza i inne warzywa. Jajka od kury z wolnego wybiegu i gospodarza, ziemniaki. Jabłka im mają gorszą skórkę tym lepsze, bo mam pewność, że nie pryskane...Kurkę i kaczuszkę tylko od gospodarza, i kurka warzy max 1,5 kg a nie bydlę 3 kg nafaszerowane antybiotykami. Kasy mi nie brakuje jak widzisz. Też jestem lekarzem i podpisuję się. Dlaczego te idiotki pomijają ten temat.

Gość gość
to że 96 letni człowiek wychował się na krowim mleku i pszenicy nie świadczy o niczym - on akurat nie miał nietolerancji na te produkty, ale faktem jest, że w tamtych czasach wiele dzieci po prostu umierało (nie wiesz, dlaczego, a może właśnie przez silną alergię te niektóre?), dlatego kobiety rodziły ich po kilkanaście - selekcja naturalna

Gość gość
21:34 bzdury piszesz ty bo ludzie na mleku krowim sie wychowywali i byli zdrowi bo fakt rzadko kto kupował te w proszku. U mojej babci na wsi sa ludzie po 70-80-90 lat i większość piko mleko dostane od krowy

Gość gość
Jestesmy lepsze my od kp! I nic tego nie zmieni. Nie ma autorytetu na tym swiecie ktory powie ze mm jest lepsze od kp. To tak jakbyscie probowaly przegadac ze suplementy sa lepsze od zdrowego odzywiania Da sie tak zyc I moze nawet zdrowo ale to nigdy nie bedzie lepsze. Tak samo mm nigdy nie bedzie lepsze od kp I zaden autorytet tego nie potwierdzi. Fakty!

Gość gość
Świadczy o tym ze tolerował to ponieważ następstwa Celiaki lub skazy sa powiązane ze stanem zdrowia a ci ludzie żyli w zdrowy te lata a nie z astma czy bóg wie czym

Gość gość
Nie głupota ludzi:P Pamiętasz temat ptasiej grypy i akcji nie jedz mięsa z kurczaka!! My lekarze zacieraliśmy ręce, drób tani i gościł na naszych stołach, od rana do wieczora:P aż się zbrzydł ten drób:P