Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

twardnienie brzucha

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 36 tygodniu ciazy i strasznie twardnieje mi brzuch. Moj ginekolog jest na zwolnieniu. Byłam u innego lekarza, zrobił mi usg, stwierdzil, ze wszystko w porzadku, ilośc płynu owodniowego, szyjka trzyma. Plód o dwa tygodnie starszy niż wynikałoby to z daty miesiączki. Ciaża donoszona. Ruchy płodu prawidłowe. Mam pytanie czy twardnienie brzucha to tylko mój urok czy zwiastuje bliższy poród. Nie ukrywam, że dziecko jest juz duże i wolalabym urodzic troche wczesniej

Gość gość
tak

Gość gość
Ciezko powiedziec czy to zwiastuje porod, bo to sprawa indywidualna. Mnie brzuch twardnieje od 28tc, w 31tc dostalam skurczy i lezalam w szpitalu na zatrzymanie akcji porodowej, i caly czas ryzyko przedwczesnego porodu. Brzuch mi dalej twardnieje, a tez jestem w 36tc... i poki co nic sie nie dzieje... wiec nie wiadomo... sa to skurcze przepowiadajace, nasilaja sie im blizej porodu, ale nie znamy dnia ani godziny :)

Gość gość
na tym etapie ciazy to skurcze przepowiadajace.

Gość gość
Ja mam to od 20tyg ciazy a jestem w 32 teraz i ciagle tak samo wiec juz nie zwracam na to uwagi

Gość gość
również mam to od 20 t.c a teraz jestem w 38 tc., jeżeli nie mogę już wytrzymać to biorę nospę forte, wcześniej do 16tc byłam na duphastonie ja odczuwam to jako twardą kulę pod żebrami z której tak jakby promieniuje prad najgorzej miałam równo w 28 tc przez 2 godz taki ból i skurcze poprzedzone gwałtownymi ******* dziecka, ginekolog powiedział że dziecko obracało się głową w dół i musiało podraznic jakies zakończenia nerwowe w macicy