Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Allegro!!! zna się ktoś???

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, zamówiłam 2 opakowania perfum, na różnych aukcjach, ale od jednego sprzedającego. Koszt łącznie około 200zł. Doczytałam, że jest on z mojej miejscowości. Dopiero później zobaczyłam, że ma dużo negatywów za podróbki. Nie chcę tych perfum i za nie nie zapłacę, wolę przejść się do drogerii. Co mi grozi? Czy to prawda, że muszę mu zwrócić koszty prowizji? Jeśli tak to komu? allegro czy sprzedającemu?

Gość gość
od niedawna mam tam konto!! i nie wiem, o co chodzi, ale przeczytałam, że zwrot prowizji muszę wpłacić ja do allegro? jak to jest??

Gość gość
kupiłaś już. musisz teraz skontaktować się ze sprzedawcą i poprosić, żeby anulował zakup

Gość gość
Ale nie chce tych perfum. Nie będę płacić za podróbki 200zl! Co teraz??

Gość gość
Pisałam, nie chce anulować zakupu.

Gość gość
No to mass nauczke wydaje mi sie jednak ze jal dostaniesz towar to mozesz go odeslac ze ci nie pasuje a on ma obowiazek ci oddac kase

Gość gośćula
prowizję od sprzedaży zwraca sie sprzedającemu,a Ty dostaniesz zapewne negatywa bo nie wywiązałas sie z transakcji,swoja droga jak można było nie sprawdzic komu wpłaca sie dwie stówy ? Mnie tak ostotnio zagrzała kupująca bo napisalam wyraznie i wytłuszczyłam w aukcji że nie przyjmuje wpłat na paya tylko podane niżej konto bankowe,ale ta podjarana i tak wpłaciła na paya,dobrze że udało mi sie te wpłatę zwrócić ,trochę to trwało i teraz panienka ma pretensje że przesyłka nie wysłana w 24 h tylko po 4 dniach.

Gość gość
Jestem nowa na allegro, niedawno założyłam konto! nie sprawdziłam, że ma tyle negatywów. Przeprosiłam i napisałam i tak kazał zapłacić. Nie wpłacałam pieniędzy i nie wpłacę. Czyli czeka mnie jedynie negatyw?

Gość gość
"Jako konsument możesz zwrócić większość przedmiotów kupionych od Firm na Allegro (wyjątki i zasady zostały opisane na stronie Pomocy) oraz w zakładce "Informacje od Sprzedającego". Poinformuj sprzedającego o odstąpieniu od umowy (nie musisz podawać powodu odstąpienia). Masz na to 14 dni kalendarzowych od otrzymania towaru, chyba że sprzedający wyznacza na to dłuższy termin."

Gość gośćula
jednak prowizję wypadałoby zwrócić ,z czystej ludzkiej uczciwości,poza tym nie wiem czy jak nie zwrócisz prowizji to allegro nie zawiesi ci konta

Gość gość
Jak dostaniesz podróbki to zgłoś to na policję, wtedy policja skontaktuje się z reszta oszukanych i sprawa trafi do sadu. Wyrok będzie skazujacy(naprawa szkody i coś ekstra) :)

Gość gość
Jesli masz pewnosc ze facet handluje podrobkami to zglos do allegro to jest nielegalny biznes. Konto mu zawiesza I juz

Gość gość
żeby zwracać towar trzeba go najpierw otrzymać i te zasady o odstąpieniu od umowy nie obowiązują w tym przypadku. prowizji nie musisz zwracać- prowizję zwraca allegro- ty dostaniesz prawdopodobnie maila od all z pytaniem czy potwierdzasz wersję sprzedającego, że anulowalaś transakcję. nie grozi ci absolutnie nic poza ewentualnym słusznym komentarzem negatywnym, który powinnaś przyjąć z pokorą. napisz do sprzedawcy kulturalnie, że prosisz o anulowanie transakcji[zeby sprzedawca nie czekał jak ciul na wpłate], bo nie doczytałaś komentarzy, a negatywy martwią cię na tyle, że nie zapłacisz, przeproś za zamieszanie. Jak bardzo ci zależy na pozytywnych komentach, to mozesz zapłacic i odesłać- wtedy nikt nie ma prawa sie przyczepic, ale jak sprzedawaca nie bedzie upierdliwy, to nawet nie wystawi ci tego negatywa. all nic nie zrobi- nie zawieszają kont za takie bzdety, chyba że zrobisz z tego nagminną praktyke

Gość gość
Napisz mu, że zapłacisz i odbierzesz osobiście w jego sklepie i sobie sprawdzisz te perfumy. Chyba nie koniecznie musisz kupować takie same, tylko chyba żeby kwota była mniej więcej taka sama.