Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozkapryszony 5 latek

Polecane posty

Gość gość

Już nie wytrzymuje mój 5 letni syn Wiktor zawsze nie był grzeczny ale czasami wystarczało zwrócić mu uwage i był spokój . Niestety teraz to nie wystarcza czasami zachowuje się okropnie opowiem o paru sytuacjach : 1.Ja mój synek i 13 letnia córka Jagoda siedzimy i oglądamy telewizje .W pewnej chwili Wiktor bierze swój samochodzik w rączke podchodzi do swojej siostry i mówi ,,Kocham Ciebie siostra" . Po ok paru sekendach rzuca ją samochodem w nos .Mojej córce leciała krew z nosa , a ja podeszłam do Wiktora zwróciłam mu uwage i nie ukrywam dostał klapsa . Mały natychmiast poszedł do łazienki , troche płakał ale po 5 min przyszedł do salonu z laczekie i powiedział ,,Daj mi na d**e wredoto , daj mi na d**e " .Powiedziełam (a raczej wykrzyczałam ) żeby dobrze się zachowywał a Wiktor zaczoł pluć mi w twarz i przeklinać .Nerwy mi nie wytrzymałe do stał lanie , ale po tym zachowywał się jeszcze gorzej . Gdy się ,,wyrzył na mnie " poszedł spać. 2Byłam z synkiem w sklepie .Zapakowałam do wózka mały zestaw samochodzików ale mojemu dziecku to za mała zaczoł krzyczeć , że on chce ten największu zestaw. Tłumaczyłam mu , iż ten jest za drogi , na to moje dziecko powidzieła , że jak nie dostanie tego to on nic nie chce i odłożył z wózka zabawke. Gdy już byliśmy przy kasie Wiktor zaczął płakać , że on tylko żartował , że on chce zabawke . Najpierw spokojnie tłumaczyłam , iż nie ma zmiany decyzji ale gdy jego zachowanie zaczeło się pogarszać dostał klapsa . Po tym zdarzeniu mój syn dostał szały biegł ile sił w nogach , szybko wybiegłam z kolejki , gdyż bałam się o dziecko niestety byłam w szpilkach i Wiktor zdąrzył dojść do zabawek i wyjść ze sklepu z samochodzikiem.Na szczęście nie miałam przez to większych nie przyjemności i zdąrzyłam spokojnie dokończyć zakupy (oczywiście syn nie dostał zabawki tylko kare) Takich sytuacji było sporo zaczeły się odkąd synek zaczął chodzić ze starszymi dziećmi do przedszkola bo w grupach dla 4 latków nie było miejsc (synek miał 4 latka gdy zaczął chodzić do przeczkola z 5 i 6 latkami ). Syn tak późno zaczął i częszczać do przedszkola przez traume gdy w wieku 2.5 lat trafił do przedszka gdzie panie źle zajmowały się synkiem. Do dam , że syn nie jest wychowywany bezstresowa ale moja pierwsza córka tak , bo gdy się urodziła traktowałam ją jak laleczke teraz gdy ma już 13 lat ma swoje fochy ale nie ma z nią większych kłopotów . Prosiła bym o rade co mam zrobić aby mój synek wyszedł na ludzi , gdy klapsy nie działają i po nich zachowuje się jeszcze gorzej

Gość gość
Egzorcyzmy ? Lac w doopsko a zrozumie plus dodatkowe kary typu zakaz ogladania bajek ..

Gość gość
Boże jak ty z takim dzieciarem wytrzymujesz ?!!!