Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

miesiączka po ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witam. 5 miesięcy temu urodziłam córeczkę, karmiłam tylko 1,5 miesiąca i ostatni okres miałam 9.02 , do tej pory nie mam okresu. Mimo, iż za każdym razem używamy prezerwatyw, jednak czuję ciągle niepokój czy przypadkiem nie jestem w ciąży -fakt, po każdym użyciu nie oglądamy ich. robiłam dwa tygodnie temu test i negatywny. Co jakiś czas boli mnie brzuch i nic z tego nie wynika. Jest dużo śluzu jasnego,wodnistego. Jak u Was wyglądały okresy po ciąży? od razu były to miesiączki regularne?

Gość gość
ja co prawda dłużej karmiłam piersią, ale miesiączki miałam nieregularne przez pół roku po tej pierwszej po porodzie, a między pierwszą a drugą były 3 miesiące

Gość gość
Jak już dostałam pierwszy okres po porodzie to od razu cykle miałam regularne, ale np. Moja siostra aż przez rok miała jeszcze bardzo nieregularne. Lekarz jej mówił, że tak może być. To kwestia indywidualna. A robiłaś test ciążowy na wszelki wypadek?

Gość gość
robiłam test dwa tygodnie temu , negatywny. Szczerze mówiąc, strasznie schizuję, pomimo że sama sobie tłumaczę - przecież używamy prezerwatyw i błędów nie popełniamy w zakładaniu, z drugiej sama się nakręcam, bo boję się,że jakieś mikropęknięcie mogło być. Ale może po prostu moje hormony jeszcze się nie uregulowały :) Przed ciążą miałam problemy hormonalne i nieregularne miesiączki, więc liczę,że wszystko się niebawem rozwiąże. Przeraża mnie tylko ta bardzo duża ilość śluzu