Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Żółtaczka po szpitalu

Polecane posty

Gość gość

Hej, czy któraś mama miała taką sytuacje, ze noworodek dostał żółtaczkę dopiero po opuszczeniu szpitala? Co wtedy zrobiłyście: czy poszłyście do ośrodka zdrowia do lekarza rodzinnego (i co dalej?) czy pojechałyście do szpitala (a tam czy was przyjeli razem czy samo dziecko?). A lekarz rodzinny może zbadac poziom bilirubiny i skierować na naświetlanie?

Gość hgg
Zacznij od rodzinnego- jeśli uzna że niezbędne jest leczenie szpitalne skieruje was na oddział noworodkowy, niekoniecznie w szpitalu w którym rodziłaś

Gość gość
Ale sama widzisz ze dziexko sie zazolcilo? Ja bym nie czekala

Gość gość
Zadzwon na oddzial gdzie lezalas po porodzie i zapytaj

Gość gość
przezywam wlasnie to wnuczek dostal zoltaczke w szpitalu był tam 5 dni i ich wypisano 10 dnia polozna zbala mu birubine i okazało się ze skoczyla do20 kazala jechać do szpitala na oddzial noworodkowy na lampy jest tam od wtorku dzisiaj mu spadla do 10 i jutro do domu lezal w inkubatorze na lampach pozdrawiam

Gość gość
ok ale jak karmię to czy szpital może mi odmówić przyjecia na oddział razem z dzieckiem?

Będziesz mogła być z dzieckiem 24h na dobę, ale nie będziesz miała własnego łóżka, jedzenia itp. Nie jesteś pacjentem, tylko Twoje dziecko

Gość anusiaxx1981
Byłam to wiem. Jeśli karmisz piersią posiłek ci się należy, nawet jak każą ci odstawić od piersi to posiłek masz. Łóżko tez jest ale trzeba troszkę dopłacić. Nie martw się, to nic groźnego ale zbadaj bilirubine.

Gość gość
u mnie było tak: mała dostała żółtaczki i byłam zawiedziona, że nie wychodzimy,ale lekarka powiedziała,że lepiej tak niż wyjść i potem jeździć po szpitalach ( czyli jednak chyba wypada,żeby z dzieckiem się wybrać do lekarza)

Gość gość
U mnie tez tak bylo. Ale nie trafilismy do szpitala bo poziom bilirubiny nie byl bardzo wysoki. Ale mnie polozna.mowila ze do miesiaca po porodzie moge isc bezposrednio na oddzial noworodkowy po porade lekarza i ewentualne przyjecie tez razem. Polozna kazala przegotowywac moj pokarm i dawac butelka. A badanie bikirubiny zlecala nam.pediatra.