Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wy w to wierzycie??

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, temat który poruszę dotyczy zabobonu pt: kobieta w ciąży nie powinna chodzić na pogrzeby. Niestety w mojej rodzinie zbliża się pogrzeb tak się składa, że jestem w ciąży. Nie wierzę w te bzdury ani w żadne inne zabobony, jeszcze nie wiem czy pójdę na pogrzeb ze względu na to, że zawsze źle je znoszę i jestem dość emocjonalną osobą, a jak wiadomo w ciąży to nie jest wskazane. Niestety mój narzeczony wierzy w ten zabobon i mówi żebym w żadnym wypadku nie szła, bo kobieta w ciąży nie powinna chodzić na pogrzeby koniec i kropka. Rozmawiałam na ten temat z mamą i mówiła mi, że jak była w ciąży to była na pogrzebie swojego dziadka i w żaden sposób nie wpłynęło to ani na ciążę, ani na nią. Jeszcze nie podjęłam decyzji, ale jeśli zdecyduję się pójść to wiem, że i tak to zrobię. Jestem jeszcze ciekawa co Wy o tym sądzicie?

Gość gość
"Jestem jeszcze ciekawa co Wy o tym sądzicie?" Sadze, ze osoba wierzac w zabobony jest po prostu glupia. Nie chcialabym byc z facetem glupim..... Wyrazy wspolczucia. Z kim ty sobie tego dzieciaka machnelas? :O

Gość gość
ja myślę, że ten zabobon związany jest z silnymi emocjami, których kobieta w ciąży powinna unikać

Gość gość
zabobon ciemnoty

Gość gość
mamy XXi wiek a ludzie są jak ze średniowiecza. wtedy tez wierzyli w gusła, czary i zabobony. nigdy przenigdy żadne przesądy ani zabobony się mnie nie trzymały, nigdy nawet żadnych horoskopów nie czytałam w gazetach. przed maturą wróciłam się do domu bo zapomniałam przyborów, a mama mówi ze to przynosi pecha i takie tam. jakoś się mnei ten pech nie trzymał, a raczej mam szczęście w życiu.

Gość autorka watku
Szczerze mówiąc to ja nawet nie wiedziałam, że taki zabobon w ogóle istnieje. Do tej pory nie wiedziałam też, że on wierzy w te brednie po prostu nigdy nie byliśmy w takiej sytuacji i nigdy też o tym nie rozmawialiśmy.