Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przyrost bety

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny robilam bete w sobote, poniedzialek i srode. eraz chcialabym zrobic w niedziele. Jak robilam co drugi dzien, to zawsze sobie obliczylam i wiedzialam jaka musi byc minimalna. teraz po takiej przerwie do czego sie odniesc? skad mam wiedziec czy dobrze przyrasta. wiem, ze sa normy, ale na nic sie zdadza w tym przypadku

Gość gość
halo??????

Gość gość
Ale po co robisz betę tak często? Beta jest dobra do potwierdzenia ciąży, ale nie jest ona żadnym wyznacznikiem, czasami beta początkowo przerasta nawet przy pustym jaje płodowym. Jak masz pozytywną betę, to musisz czekać na bicie serduszka, to taki kolejny etap i dopiero to potwierdza prawidłową (na danym etapie) ciążę. P.S Z matematyką u Ciebie nie za dobrze ;) Skoro w 48 h powinno przerastać ok 60 procent, to liczysz kolejno: w poniedziałek tyle, w środę o 60 procent więcej, w piątek 60 procent więcej niż w środę być powinno...:D

Gość gość
a po to, ze jestem po poronieniu, wiec wole sprawdzac czy przyrasta. noz ta matematyka to chyab nie za bardzo:) zupelnie nie o to chodzi jak tlumaczysz:)

Gość gość
Po poronieniu czy nie. Prawidłowy przyrost nie oznacza prawidłowej ciąży. Dobrze tłumaczę, tylko nadal nie rozumiesz.

Dokładnie, niestety prawidłowy wynik bety nie świadczy o prawidłowej ciąży. Beta rośnie również wtedy gdy jest np puste jajo płodowe.

Gość gość
Może na przykładzie : - w sobotę robiłaś i było np.100 - w poniedz robiłaś i było 160 (czyli minimalnie) - w środę nie robiĺaś ale powinno być conajmniej 250 - w piątek nie robiłaś, ale powinno być najmniej 400 - Chcesz zrobić w niedzielę, wtedy tak mniej więcej powinno być 650 ALE TO JEST BARDZO NA OKO, BO BETA ROŚNIE SKOKOWO! ja w poniedziałek miałam 790 a po 48 h 21000

Gość gość
W przybliżeniu powinno być 3-4 razy tyle co w środę, ale to też zależy od poziomu bhcg. Im wyższy (np. powyżej 1200) tym wolniej przyrasta.

Gość gość
66% w ciągu 48 godzin w przedziale do 1 200 mIU/ml 114% w ciągu 72 godzin w przedziale do 1 200 mIU/ml

Gość gość
Podaj swoje wartości, możemy ci mniej więcej policzyć. Choć to prawda, beta może sobie rosnąc, ciąża może wcale nie być prawidłowa, choć nie życzę ci tego absolutnie! A pisze to z własnego doświadczenia, beta sobie pięknie rosła wszystko pięknie i cudownie a to był pusty pęcherzyk.

Gość gość
to teraz sie zalamalam:( nie wiedzialam, ze beda moze prawidlowo rosnac przy pustym pecherzyku:(

Gość gość
to już wiesz...

Gość gość
Ale dlaczego się załamałaś? Tak już jest po prostu.

Gość gość
dlatego, ze myslalam, ze robiac bete nic mnie nie zaskoczy, ze moge byc pewna, ze jest ok:( niepotrzebnie wydalam tyle kasy:(

Gość gość
Ale pustak :-p

Gość gość
faktycznie, jestes pustakiem:)

Gość gość
Nie rozumiem czegoś?!Czego żałujesz idiotko-20zl za badanie????!!!!totalna pomyłka z ciebie (ciebie małą literą celowo)

Gość gość
30 zl zaluje na badanie, ktore robilam po to, zeby byc spokojna, a ktore tak naprawde niczego nie gwarantuje -idiotko:)

Gość gość
ja wydałam mnóstwo pieniędzy na wizyty u prywatnego ginekologa, na badanie i leki a moje dziecko i tak zmarło... I wiesz co? Nie żałuję tych pieniędzy. Więc jak możesz żałować że wydałaś 30 zł na badanie bety? Rzeczywiście jesteś pusta.

Gość gość
pusta jestes ty skoro nadal nie rozumiesz o czym pisze

Gość gość
nie obchodzi mnie co ty robilas. ja nie wydaje pieniedzy na badania tylko na bete!!!!!!! rozumiesz tepaku czy nie? nawet jezeli rosnie o niczym nie swiadczy, nawet jezeli zacznie spadac, nic nie poradze:/

Gość gość
Serio nie wiedziałaś autoreczko, że przyrost bety niczego nie gwarantuje? Trzeba było dowiedzieć się wcześniej zanim wydałaś te 30 zł na badanie bety (rzeczywiście majątek). I nie bulwersuj się tak bo dziecku zaszkodzisz tępaczko :)

Gość gość
dla jednych 300 zl wyanych niepotrzebnie to duzo dla innych to nic... wiec prostaki zachowajcie takie uwagi dla siebie. smutne wasze zycie, ze musicie takie rzeczy pisac:)

Gość gość
Autorko a jakie miałaś te poszczególne wyniki bety?

Gość gość
Autorko smutne życie to musisz mieć ty, skoro teraz będziesz przeżywać, że wydałaś niepotrzebnie 30 zł :D

Gość gość
ale ja nic nie przezywam, to ty tu piszesz o swoich przezyciach, a nikt cie o to nie pyta idiotko:)

Gość gość
Mogę pisać co chcę, to forum ogólnodostępne idiotko :) Rzeczywiście nie przeżywasz wydania tych 30 zł skoro cały czas o tym piszesz, rzeczywiście... :D

Gość fajnygosc
na podpaski i tampony tez zalujesz pieniedzy?

Gość gość
ale tepaki:) bawcie sie dalej prostaki:)