Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy ciezarne powyzej 30 tc

Polecane posty

Gość gość

od 2 dni odczuwam dziwne bolesne klucia w pochwie i okolicach o***tu sa ne nawet przy zmianie. Pozycji. Badz chodzeniu. Dziecko kest juz w kanale rodnym.nisko szyjka 24 mm stedniej konsystencji czy mozliwe ze sie nadal.skraca i boli? Rozwarcie.mam juz na opuszek .

Gość gość
raczej powinnas zgłosic sie do lekarza. to bardzo niebezpieczne. ponizej 25mm zazwyczaj zaklada sie krazek, zalezy w ktorym tyg jestes? to co opisujesz brzmi bardzo groznie i pachnie porodem przedwczesnym. nie chcialabym siac paniki ale powinnas natychmiast skontaktowac sie ze swoim lekarzem. jesli juz to zrobilas i nie ma reakcji z jego strony to zmień konowała! Ja z szyjka 28mm, bez rozwarcia, skurczami i bolem podbrzusza lezalam w 32tyg tydzien w szpitlu, wiec...

Gość gość
dziecko juz w kanale? to ktory tydz ty masz? jak dziecko w kanale to te kłucia moga byc wynikiem ucisku jego główki na szyjke

Gość gość
34 juz bylam w szpitalu 3 tyg

Gość gość
Ja mialam identyczne klucia w 32 tyf i mimo iz lezalam szyjka w 3 dni skrocila sie z 26mm do 5 mm. !! I rozwarcie na palec. Wyladowalam w szpitalu doatalam sterydy na pluca dziecka wrazie porodu i luteine dopochwowo. I od 32 tyg lezenie tylko wc. Dotrqalam do 38 tyg ale ciezko bylo lezec 6 tyg plackiem.

Gość gość
jak masz ból jak na miesiączkę i skurcze plus to wszystko wcześniej o jedź na ip. ja w dokładnie takiej samej sytuacji też jak mi przeszło, czekałam aż pojawi się znowu zanim interweniowałam, pojechałam na ip, a tam nie jest tak jak w "na dobre i na złe", czekałam w kolejce 4 godziny, myślałam że umre!!! więc nie ma co czekać! Jak juz sie dostałam to znowu był czas kiedy mi przeszło, a mimo to natychmiast byłam podpięta pod ktg i dostałam ochrzan, że zwlekałam z przyjazdem! Jak to lekarz stwierdził, pomocy nikt nie może mi odmówić, a lepiej pojechac na ip dwa razy niepotrzebnie niż raz za późno.... i nie wybaczy sobie człowiek do końca życia, a historii już słyszałam tyle, że głowa mała... Więc autorko, jedź na IP

Gość gość
Ale to sa skurcze? Wiem ze nie ma co zwlekac ale ja wyszlam ze szpitala po 3 tyg pobytu .i narazie nic sie nie dzieje

Gość gość
czy to są skurcze to ty sama musisz wiedzieć, ja ci tego nie powiem... ból miesiączkowy bądź silniejszy, skurcze, ból kręgosłupa w odcinku lędźwiowo - krzyżowym, biegunka i wiele innych, to wszystko objawy zbliżającego się porodu... decyzja należy do ciebie, ale warto jechać na ip rozwiać wątpliwości, choćby tylko po to, by móc spać spokojnie. Jeżeli mieszkasz daleko od szpitala i zdecydowanie nie na rękę jechać ci tam, kiedy czujesz że to jeszcze nie czas, to możesz zwyczajnie zadzwonić na oddział położniczy, czy tam ginekologiczny swojego szpitala opisać objawy i zapytać co robić, i położna da ci wskazówki

Gość gość
Przeszlo mi narazie a do szpitala.mam.daleko

Gość gość
Zrobisz jak uważasz ale poród w 34 tc to nie jest norma. Ja juz my dawno siedziała w szpitalu, a nóż uda się zatrzymać akcje na chociaż 3 tyg. Każdy tydzień jet ważny dla maluszka. Moja znajoma urodziła w 35 tc i nie dość że w szpitalu z małym spędziła ponad miesiąc to do tej pory musi biegać po lekarzach, rehabilitacja itp.wybor należy do ciebie, ale uwierz mi twoje dziecko wolałoby jeszcze trochę posiedzieć w srodku

Gość gość
Ja juz mialamzatrzymywany porod i spedzilam 3 tyg na patologii dostalam leki na rozwoj pluc dziecko ma ponad 2 kg .,narazie wszystko ustalo to po co mam jechac ,,

Gość gość
to po co zalozylas ten temat??? kazda ciezarna ktorej zalezty na dziecku wie ze jak cokolwiek sie dzieje mniej luib bardziej niepokojacego to jedzie na IP...

Gość gość
Owszem czekaj spokojnie, zwłaszcza ze do szpitala masz daleko. A dzwoniłas chociaż do swojego lekarza czy tak sobie po prostu czekasz?mój poród z ta różnica ze był o czasie wyglądał tak, że najpierw wieczorem miałam biegunkę i lekkie nieregularne skurcze. Potem się uspokoiło na kilka godzin położyłam się spać, ledwo przysnelam a tu ból, skurcze i poród. Piszesz ze dziecko ma 2 kg. A nikt cię wspomniał ze waga z usg waha się +/- 0,5 kg? Podziwiam Cię za spokój i opanowanie, ja taka nie jestem.

Gość gość
Hej bylam. W szpitalu podobno nic sie nie dzieje. Ktg dobre bez skurczy. Dziecko cisnie na szyjke i boli .. podobno