Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy w ciąży farbowałyście włosy?

Polecane posty

Gość gość

Jw

Gość gość
a dlaczego nie?

Gość gość
Nie farbuj, bo dziecko zauroczysz i rude będzie ja miałam odrost na 20 cm ale nie zafarbowałam i udało się nie wyszło rude tylko brunetka jak ja :) trochę cierpiałam z tym odrostem ale opłacało się bo dzięki temu mam normalne dziecko

Gość gość
ja pierdolę:D

Gość gość
Nie chodzi o to czy urodzi się rude tylko o to czy w farbach nie ma jakichs substancji , ktore moglyby zaszkodzić dziecku.

Gość gość
Tak, farbami bez amoniaku.

Gość gość
Bhehegeheh.... no pewnie.... A jak się boisz chemii to zawsze są mieszanki ziołowe ( henna itp) ..... A z tym zauroczeniem to na serio????? farbowalam u fryzjera, robiłam brwi.... Ja do 8 miesiąca pracowałam w każdej ciąży nie wyobrażam sobie jak bym mogła taka zaniedbana chodzić

Gość gość
w pierwszej ciąży nie farbowałam, ale akurat miałam taki kolor że odrosty nie przeszkadzały, a teraz w drugiej już farbowałam w drugim trymestrze bo miałam jasny blond a odrosty to ciemny blod do czerwca by to tragicznie wyglądało, dlatego wyfarbowałam śie na kolor odrostów żeby wiecej już nie farbowac w ciązy, choc moja fryzjerka twierdzi ze teraz to jest zupełnie nieszkodliwe, jęsli ma się dobre farby to nie ma czego się bać...

Gość gość
Ja w ogóle nie farbuję włosów. Z tego co mi wiadomo w ciąży można używać farb bez amoniaku, np. Biokap

Gość gość
Ja farbowałam, lekarz wyraził na to zgodę z zalecieniem by była to farba bez amoniaku. Polecam farby firmy Revlon, bez amoniaku, nie śmierdzi itd. Akurat henną nie powinno farbować włosów w ciąży, bo to zioło, a wszelkie zioła nie są w ciąży zalecane

Gość gość
Pytałam swojego gina czy można farbować powiedział, że to bez wpływu na płód. Ale zaczęłam farbować po 12 tc bo bałam się, że jednak jakiś wpływ będzie. Potem farbowałam co miesiąc, dziecko jak najbardziej zdrowe.

Gość gość
Co to za bzdura, że w ciąży ziół nie można ? Owszem, niektóre są niewskazane, ale wiele z nich nie.

Gość gość
Hej Mam 3miesięcznego syna. W czasie ciąży bardzo bałam się pofarbowač włosy ale że już nie mogłam na siebie patrzeć poszłam do fryzjera był to 15 tydzień ciąży. Potem jeszcze z miesiąc przed porodem.dzidziuś jest okazem zdrowia. Urodził się ponad 4 kilo. Od farby nie jest rudy a od strzyżenia nie obcięłam mu rozumu v:-)

Gość gość
tak-obowiązkowo, co miesiąc.w obu ciążach. niestety szybko mi rosną włosy i często muszę farbę kłaść.

Gość gość
do gościa 19.17: i właśnie zaprzeczyłaś sama sobie, z jednej strony od razu mnie atakujesz że z ziołami to bzdura, a z drugiej, że faktycznie niektóre są niewskazane. A czy ja napisałam, ze wszystkie są niewskazane??? Nie, więc czego już się rzucasz. Druga sprawa co do ziół to nalezy na nie uważać, dlatego, ze nie jest zbadane ich dokładne działanie, nie działają jak tabletki, że masz takie i takie stężenie, tyle i tyle się wchłonie i przewidujesz efekt. Ziół nie da się w ten sposób zobligować, dlatego należy zachować ostrożność i w miarę możliwości nie eksperymentować z nimi w ciąży, bo organizm może różnie zareagować

Gość gość
A znacie jakieś blond farby bez amoniaku?jak taką poznać w sklepie?

Gość gość
Jak pisałam wyżej, polecam Revlon. Ja właśnie farbuję blond z tej firmy i jestem bardzo zadowolona. od niedawna są dostępne w rossmanie, jest na nich napisane amoniac free, zreszta oni mają chyba tylko takie

Gość gość
Tak.

Gość gość
Wypowiedź 17.58...co za głupia dziewucha... Ojojoj... Dzięki odrostom ma normalne dziecko... Tu warto było by się zastanowić czy mamusia jest normalna,bo widzę že sieczka w łepeczku...

Gość gość
Mam własne ładne bląd włosy i nie zamierzam farbować.

Gość gość
Przez pierwsze 3 miesiace nie farbowalam , rzygalam jak kot , byla zima wiec pod czapka nie bylo widac , a pozniej co miesiac . Uzywalam i nadal uzywam oli bez amoniaku , bardzo fajna nie smierdzi i lepsze w dotyku mam wlosy . Cena przystepna ok 15, 20 zl .

Gość gość
Loreal casting tez są bez amoniaku. Ja farbowalam włosy w ciąży dwa razy. OK. 16 tc i ok.34 tc. Wcześniej pytałam się lekarzy i 2 różnych powiedziało żeby w pierwszym trymestrze wstrzymać się farbowaniem. Tak też zrobiłam, dziecko zdrowe. Znajoma pofarbowala włosy na super jasny blond z amoniakiem w 7 tc, nie wiedząc że jest w cizy i tez ma zupełnie zdrowe dziecko.

Gość gość
Ja wytrzymałam do 12 tc. Potem juz normlanie co 2 m-ce bylam u fryzjera

Gość gość
Do 12 tc się wstrzymywalam na zasadzie dmuchania na zimne a potem farbowałam farbami naturalnymi. Polecam ekologiczne farby Sanotint Light (dla alergików i kobiet w ciąży). Pielęgnują włosy, odżywiają, świetnie kryją i pachną a nie śmierdzą jak większość. Fakt, kosztują coś 60 zł za opakowanie ale za jakość się płaci.