Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co mi pomoze na bol plecow ?

Polecane posty

Gość gość

Okropny bol na dole plecow, nog szczegolnie w kolanach, zdretwiale palce, co robic, jak dojsc do siebie w jeden dzien? praca na stojaco/w biegu przez 12h dziennie,powoli czuje,ze nie poznaje siebie:p tak jestem padnieta

Gość Jakie to przykre
Prawdopodonie boli Cie kregosłup.Nie pytaj na kafe, tylko biegnij do lekarza dokąd nie jest za pózno.Rehabilitacja albo operacja Cie czeka, jednak o tym zdecyduje lekarz.

Gość gość
Nie pytaj co Ci pomoże, a kto! Bez lekarza nie masz szans.Szkoda że tego nie wiesz! W jakim wieki jesteś że jesteś taka durna?!😠

Gość gość
j.w. pewnie kregoslup. do lekarza :( wspolczuje, kregoslup potrafi bardzo mocno uprzykrzac zycie.

Nie do lekarza tylko do fizjoterapeuty. Lekarz czyt. ortopeda od razu położy Cie na stole operacyjnym, a może sprawa nie jest jeszcze przegrana i terapeta da radę wyprowadzić Cie z tego stanu, a na operacje jest zawsze czas. Ja też jakiś czas temu myślałam, że nie ma już dla mnie ratunku a jednak wróciłam do siebie :)

Gość gość
Pomoże ci lek, którego nie ma w Polsce, bo lekarze muszą się szybko wzbogacić

Gość gość
Może poduszka ortopedyczna okaże się pomocna? Możesz odwiedzić stronę sklepu medycznego http://www.zdrowie.naklo.pl/ bo tam mają podobne produkty. Kiedyś korzystałam z ich wypożyczalni sprzętu ortopedycznego.

Gość steella
Dokładnie - w tym przypadku polecałabym kosultację u fizykoterapeuty, bo dzięki odpowiedniej i fachowej rewhabilitacji można jeszcze się obyć w niektórych przypadkach bez krojenia. Mogę polecić specjalistów Profemedu, bo sama cierpiałam na bóle pleców, zwłaszcza po porannym bieganiu i co sie okazało? Miałam źle dobrane obuwie i odnowiła się kontuzja jeszcze z czasów licealnych. Skorzystałam z serii zabiegów fizykoterapii i ćwiczen instruktażowych kręgosłupa lędźwiowego pod okiem bardzo miłego rehabilitanta i teraz jest lepiej.

Gość Wagaz
Na pewno same maści Ci nie pomogą skoro nie byłaś u specjalistów i w dalszym ciągu liczysz, że to samo przejdzie. Niestety z bólem pleców nie jest tak jak z katarem, że przejdzie po tygodniu. Na stronie http://sulphur.com.pl/problem/bol-kregoslupa-przyczyny-leczenie opisują przyczyny i sposoby leczenia. Mimo wszystko udaj się do specjalisty.

Gość gość
ból pleców morze to byc bule promieniowe z narzadów wewnetrzynych np nerek ad pracy na poczatek polecam zywokost masc robiony z korzenia zywokostu ugotowany na oleju albo zrobiona nalewka z wudki i korzenia zywokostu

Gość gość
łój

Gość gość
Dobry neurolog lub nawet neurohirurg mnie już nic nie pomaga... smaruję olej3m żywokostowym i łykam prochy, za rok dwa operacja bo problem postępuje. Straciłam pracę!

Gość gość
Idz do dobrego kręglarza, pewnie dydk Ci wypadł i uciska nerwy, stad takie objawy. Radze nie zwlekać, bo zrobi sie zwyrodnienie!

Gość gość
oklady z cieplego H//u///ja pomagaja

Gość gośćula
jeżeli znajdziesz czas i siłę by tam dotrzeć ,to goraco polecam ci basen,świetnie rozluznia i koi tego typu bóle. A skoro dretwieja Ci nogi i ręce to wizyta u neurologa będzie konieczna

Gość gośćula
gość 2015.04.02 Pomoże ci lek, którego nie ma w Polsce, bo lekarze muszą się szybko wzbogacić x sativex?

Gość Marcin 37 lat
Specjalistyczne materace są ok, sam zainwestowałem. Teraz spróbuję jeszcze odzieży leczniczej od spikenergy.pl którą poleciła mi moja mama, czekam na kuriera z opaską na lędźwia. Trzymajcie kciuki, dam znać czy cokolwiek pomogło :)

Ja niestety zawsze w domu pomagałam sobie na wszelkie bóle kręgosłupa ale co tutaj się oszukiwać jak cos boli to lepiej biec do lekarza specjalisty a nie się zastanawiać i potem płakać. Ja też od zwykłego bólu zaczynałam a obecnie jestem na rehabilitacji dyskopatii kręgosłupa (www.neurostyk.pl) co prawda dojeżdżam do Łodzi co Centrum Terapii ale chociaż wiem, że jestem pod okiem specjalistów.

Polecam kamienie. Kładzie się je w odpowiednich miejscach i wyciągają ból. Tylko muszą być zimne. Bardzo zimne.

Gość gość
ja ostatnio kupiłam dla siebie i męża poduszki ortopedyczne w www.sklepmedyczny24.eu i od razu lepszy komfort spania, w końcu przestała mnie szyja boleć. Możesz sobie taką poduszkę kupić na pewno nie zaszkodzi ale i tak radzę ci wybrać się do lekarza, bo z takim bólem nie ma żartu.

Gość gość
U nas w domu pierwszy kompres Flex pojawił się jak mąż zaczął biegać i się dorobił pierwszego przeciążenia. Polecam, szybki w schłodzeniu czy nagrzaniu okład.