Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wikusiatko1234

Czy moimi sposbami bede miala dlugie i geste wlosy?

Polecane posty

Gość wikusiatko1234

Witam kochane :* Otoz od 2 miesiecy staram sie zapuszczac wlosy . Narazie codziennie po 2 razy biore tabletke revalid i pije raz dziennie pokrzywe , odstawilam szuszarke i prostownice oraz inne . Do mycia wlosow uzywam roznych szamponow ktore zmieniam . Nie uzywam odzywek itp. uzywam troche lakieru do stylizowania no i niestety musze sie pozbyc mojego ciaglego wiazania wlosow w koki i kotki . Odzywiam sie w miare zdrowo. Dzisiaj sie troche przerazilam bo pojawily mi przeswity na glowie ale to moze dlatego ze mam z natury cienkie wlosy no i tez ze sa one tluste xd ogolnie postanawiam zapuscic wlosy i zagescic bo strasznie mi wypadaja i zrobily sie rzadkie a kiedys byly bardzo geste. Powiedzcie mi czy po tych produktach ktore uzywam beda jakies efekty? ;)

Gość gośćula
ja mam długie i na ogół wiążę w koki koczki kucyki bo nie lubie jak mi cos lata naokoło głowy ,a rozpuszczam tylko do pracy,czy wiazanie włosów ma jakis wpływ na ich jakosć?

tak, wiązanie włosów powoduje ich uszkodzenie w miejscu wiązania To co piszesz, tzn. rezygnacja z suszenia, pokrzywa ... to na pewno pomaga włosom, ale nie wiem czy w twoim przypadku pomoże, bo ty masz konkretny problem a nie zwyczajnie zniszczone włosy. Nie wiem czym spowodowane jest wypadanie i co pomaga.

Gość gość
tak naprawdę to wcale nie dbasz o włosy, brak odżywek, olejowania, brak wiedzy o pielęgnacji to prosta droga do zniszczenia włosów poczytaj sobie blog Anwen (ze wskazaniem na dział " moja włosowa historia" na początek), zrozumiesz o czym mowa

Gość gość
Też postanowiłam się wziąć za pielęgnację włosów. Myję je szamponem rumiankowym, czasem nakładam maseczkę z jajka, ale nie zawsze chce mi się to robić. Poza tym lepiej oddać włosy pod opiekę profesjonalnym kosmetykom. Ja olejków i maseczek szukam tu: http://i-styl.pl/14-pielegnacja. Mają naprawdę świetne produkty i ceny.

Ja mam włosy około 70cm, włosy mam naturalne i nigdy nie malowałam, mam grube puszyste naturalne, myję dwa razy na tydzień, co miesiąc podcinam 2-3 cm (końcówki) obecnie mam pocieniowane i jest mi łatwiej bo mam gęste włosy i naturalnie falowane. Nie używam lokówek prostownic i suszarek-nic w tym temacie :)Raz na tydzień badz dwa robię maseczkę z jajek+drożdze, po umyciu zawsze maska do spłukania ,a czasem olejek , używam też pianek to się tak nie mierzwią ani nie puszą:) Myślę że ten pomysł z piciem pokrzywy to bardzo dobry pomysł, ale myślę też że powinnaś używać jakiś pianek odżywek masek bądz jakiś odżywek w sprayu :) powodzenia :)