Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przyjaźń na siłę pytanie do mam

Polecane posty

Gość gość

Hej czy próbujecie przyjaźnić się z innymi mamami na siłę aby dziecko miało z kim się bawić?

Gość gośćm
Miałam taką fazę...nie wyszło mi to na dobre. Znajomość tak mnie zmęczyła, że zakończyła się nieprzyjemnie, ciągle musiałam się starać o tą znajomość, miałam dość. Odpuściłam i czekam co będzie, może spotkam mamę z którą się polubię naprawdę. A jak jest i Ciebie?

Gość gość
To ja autorka. Właśnie doszło do sytuacji - dosc dziwnej. Moja córka chodziła do przedszkola gdzie poznała dziecko zamknięte w sobie z powodu lekkiej niepełnosprawności. W związku ze moje dziecko miało kontakt juz z osobą taka nie zwracała na to uwagi ( niedorwiniete palce u jednej raczki) i bawiła się z tą dziewczynka. Dzięki córce ( opinia rodziców tego dziecka plus nauczycieli ) owa dziewczynka otworzyła się i zaprzyjaźniły się. Pomyślałam z mężem ze może poznamy bliżej rodziców tego dziecka . Wszystko było ok . Jedna była u drugiej na urodzinach. Spotykaliśmy się od tak na codzień. Nie za często aczkolwiek na 2- 3 h. Ostatnio w styczniu byliśmy u tej dziewczynki na urodzinach i było normalnie , milo. Mamy teraz marzec zadzwoniłam czy może spotkamy się a tu niby choroba a to dużo roboty w domu mają a teraz nawet nie odpisują. Strasznie się zawiodłam . Od początku było wiadomo ze spotykamy się dla dzieci a tu nagle bez powodu odtracenie. Juz nie chodzi o nad ale o córkę . Nie wiem co zrobić bo nawet nie wiem dlaczego tak się stało :-(

Gość gość
Kurcze może tylko ja walczę o ta znajomość jak ty .... im może nie zależy. Nie wiem.

Gość gość
Ja tez próbowałam wbić się w towarzystwo sąsiedzkie dla dziecka. Ale, że plotkowanie mnie męczy po 1 minucie nie dałam rady.

Gość gośćm
To jest bolesne i człowiek się zastanawia co poszło nie tak, co powiedzieć dziecku. Czasem ludziom jest nie po drodz. Powiem Ci szczerze, nie ma wielu ludzi z którymi mogłabym widywać się 3xtyg na dwie godziny, zarówno ze względu na brak czasu jak i to, że nie potrzebuję aż tyle, może oni mają podobnie. I wiesz, jeśli ktoś wyczuje "desperację" to moim zdaniem że znajomości nic nie będzie, wiem bo przerobiłem to. Dlatego teraz wolę poczekać na kogoś kogo naprawdę polubię i na pewno dam czas sobie na rozwijanie znajomości.

Gość gośćm
Dobranoc, mam nadzieję że jutro tu zajrzycie, ten temat jest ważny i ciekawy. Papa.

Gość gość
Hej. Nie- nie nie spotkaliśmy się w tyg po 2- 3 h a raczej raz na miesiąc. Teraz troszkę mniej. ( Corka chodxila z ta dxiewczynka razem do przedszkola a teraz sa w innych szkolach ) Ciężko w tych czasach o fajne kontakty. Chybs juz nie te czasy i nie te lata. Wiecej obowiazkow. Tym bardziej ze np. Tak jak u nas sąsiedzi mają 2 je dzieci. Ale ni jak idzie nam ( mi i mężowi ) rozmowa z nimi bo matka tych dzieci działa na nas mniej więcej na zasadzie ,, boże tylko nie ona,, nie wiem czemu- poprosi nam nie pasuje jako osoba ! A JEJ mąż uważa się za ,, pana ,, osiedla bo po budował się i jest kierownikiem w dużej firmie i jest najfajniejszy najzdolniejszy i ma wszystko naj .... dzieci to złoto a reszta to bezmózgowce( ma mały domek plus samochód za max 10 tys działka od rodziców a domek za kasę teściów ) . Planujemy niedługo kupić 2 gi samochód podejrzewam ze przestanie się do nad odzywać bo mają tylko jeden hyhy . I oczym z takim rozmawiać a stać jak kolek jak dzieci się bawią - dziwnie .