Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tylko wykształcone,inteligentne i mądre kobiety karmią piersią!

Polecane posty

Gość gość

A reszta to patologia i nieuki,którzy nie zdaja sobie sprawy jakie mleko matki jest zdrowe i niezastąpione...podaja sztuczne mleko albo inne mlekozastepcze syfy! Coraz częściej widzę ze te wszystkie mamy na poziomie,mądre i wykształcone z dobra pozycja zawodowa karmią wlasnie piersią a reszta matek podaje mm. Taka zależność!

Gość gość
też tak myślę, dlatego najlepiej jest odstawiać dziecko od piersi po 25 roku życia, jak skończy dziecina studia.

Gość gość
Gościu z 9.29 nie przesadzaj Najlepiej jest karmić do ok 2 lat i tak tez mam zamiar ale autorka ma całkowitą rację ze tylko nieuki i patologia podaje mm syf nad syfami

Gość gość
szczerze? lotto mi kto jak karmi, i patologi poszukaj w swoim otoczeniu! Karmiłam mm, bo urodziłam wcześniaka, który trafił do inkubatora, ale ogromny stres z tym związany zrobił swoje i nie dało rady inaczej. Myślę, że takie "mądrości" dotyczące wyższości i rzekomej inteligencji matek karmiących piersią nad matkami z mm, kolejne idiotyczne teorie nad wyższością sn nad cc to tylko tu, mają ludzie sfrustrowani, próbujący na siłę udowadniać, że oni są cool, jakiś kompleks niższości? Wiesz co, myślę, że powinnas przypiąc sobie aureole i z pieśnią dziękczynną i chwalebną na ustach pójść na klęczkach do Częstochowy :D Nie zapomnij po powrocie nam o tym napisać

Gość gość
Nie przesadzam. A jak dziecko nie zaliczy sesji to czyja będzie wina??? :-) Kobiety, weźcie się do pracy, zamiast zaglądać do obcych cycków. Chcecie być dobre, miłe, leży Wam na sercu dobro innych dzieci to zgłoście się do domu dziecka, hospicjum do pomocy.

Gość gość
9:33 czyżby kompleks związany z tym ze nie potrafilas nawet wykarmić swojego dziecka tym bardziej wcześniaka?znam sporo matek które rodzac wcześniaki walczyly o laktacje mimo wszystko,siedziały z laktatorem non stop, bo wiedziały ze to najlepsze lekarstwo na wcześniactwo. Tobie sie nie chciało,no cóż widac jaka z Ciebie matka .szkoda słów !!!

Gość gość
taaaaaaaaaaaaaaaaa córke karmiłam piersią dwa lata dzisiaj 18 letnia dziewczyna ma silna alergię ( ciagle chora ) druga córkę karmiłam piersią ok dwóch m-cy dzisiaj 20 latka okaz zdrowia ( bardzo rzadko chorowała ewent katar dwa dni ) wiec pzrestan pieprzyc głupoty

Gość gość
a mm nie jest syfem bo często matki karmiace czy w ciązy nażra sie syfu i wtedy dopiero syfff dziecko dostaje od mamusi mm są obecnie bardzo dobre porównywalne do mleka matki prawidłowo sie odzywiajacej

Gość gość
inteligentne mądre i wykształcone - jasne - a świstak siedzi i zawija w sreberka :)

Dziecko musi być najedzone. A czy stanie się tak za sprawą mleka z piersi czy mm z butelki to sprawa drugorzędna, naprawdę bez znaczenia. I właśnie tę kwestię rozumieją mądre kobiety.

Gość gość
Ten co zalozyl ten temat to jest totalne dno co ma wykrztalcenie do karmienia piersia

Gość gość
Żal mi was matki mm.Swoja nieudolność życiową podkreśliłyście nawet tym ze nie umiecie wykarmić nawet własnego dziecka!!!Brak wiedzy w tym temacie to jedyne wytłumaczenie a jednocześnie żadne wytłumaczenie...Mysle ze dzieci wam się za to odplaca ze jesteście sierotami a nie kobietami!!!

Gość gość
No wlasnie jak tutaj nawet prostego słowa jak wykSZtalcenie mamusia nie potrafi napisać poprawnie-to czego tu oczekiwać?

Gość gość
Idźcie wszystkie mądre i wykształcone na poziomie kobiety do Biedronki i kupujcie te swoje wspaniałe jedzenie z glutaminianem, barwnikami, zagestnikami itd a pozniej wkręcajcie mi tutaj bajeczki o złocie z piersi płynącym ktore to ma te wspaniałe właściwości na całe zło tego świata. Prawda jest taka ze czy to mm czy pierś na jedno wychodzi Pod względem zdrowotności jedyne co je różni to sposób podania, cena i to na tyle. W sumie to jeszcze jedno je różni/matki ktore karmią mm nie domagają sie Nobla za swoje poświęcenie tak jak te ktore latają ze swoimi wymionami i pakują 3latkowi do ust swój wspaniały bogaty i drogocenny pokarm.

Gość gość
gość dziś co ty chrzanisz? możesz jechać laktatorem 24h na dobe nawet ale jak masz ogromny stres to po mleku. Czaisz torbo? Do twojej wiadomości, mój zdrowy 6latek wychowany na mm raz tylko brał antybiotyk, zdrów jak ryba!

Gość gość
A jak sobie wyobrażasz, że cycek jest wpychany dziecku do ust? Na siłę nie da się nakarmić dziecka piersią, w przeciwieństwie do butelki, gdzie preparat sam leci przez dziurkę.

Gość gość
a to ciekawe autorki, bo moja była sąsiadka, patologiczna dziecioróbka karmiła swoje dziec****ersią.. fajnie to wyglądało- w jednej ręce dzieciak, w drugiej fajka :O była niewykształcona i tępa. Lubiła popijać, dziećmi mało co się interesowała. Ale karmiła piersią!!! wow!!! więc co autorko o tym sądzisz? nikotynowo-alkoholowe mleczko z piersi będzie lepsze niż mm czy nie?

Gość gość
kiedyś na imieninach wujka z 10 lat temu, widziałam jak kuzynka przy stole z dzieckiem przy piersi wychylała przy każdym toaście 50-siątke :O Widok rewelacja, niemowlak przy piesi matki pijącej alko, pewnie dlatego tak szybko zasnął :O Wtedy mnie to grzało, bo nie miałam dzieci, więc uważałam, że wtrącać się nie będę. Teraz bym jej zwróciła uwagę co wyprawia?!

Gość gość
och ta moja siostra po studiach medycznych, zarabiajaca kupe kasy, majaca dom z milion zł, alez z niej patologia bo nie karmiła piersia :D:D:D

Gość gość
Mnie tam nie obchodzi jak kto karmi. Z inteligencja nic wspolnego nie ma jedynie z uczuleniami. Ja bede karmic piersią najmniej 6mies a najwiecej rok, po roku odzwyczajac trzeba bedzie

Gość gość
Autorka to na kafeterii zapewne wykształcona, majętna i elegancka kobieta :) niestety w życiu prywatnym zwyczajna kura domowa, która chodzi w podartym dresie, nie pociąga już swojego męża a na mm jej zwyczajnie nie stać. Tutaj się kochana nie dowartościujesz :)

Gość gość
TAKA ZALEŻNOŚĆ!!!! :D:D:D twoje wyksztalcenie to pewnie cosinus wieczorowo co 2 tygodnie;D zaden inteligentny czlowiek takiego tematu by nie zalozyl ani tym bardziej nie myslal w ten sposob. wiesz dlaczego? bo inteligentny czlowiek na szerokie horyzonty, jest otwarty na odmiennosc, stara sie zrozumiec, szanuje innych i nie mysli stereotypami, ktore ty probujesz komus wpierac (bo jeszcze takiej bzdetnej zaleznosc***atologia=karmienie mm nie slyszalam)