Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przewidywane zmiany w kalendarzu szczepień

Polecane posty

Gość gość
no to wam zwolennikom szczepien przywala dodatkowo 3 szczepienia obowiazkowo. Cos jeszcze z tych dzieci zostanie? Doskonale widac na tym przykladzie oblude obowiazku szczepien. Pneumokoki sa bakteria naszej wlasnej flory bakteryjnej, prawie kazdy ja ma a mimo to obowiazkowo trzeba bedzie sie szczepic przeciw niej. Po co? Skoro nie jest to choroba zakazna? Podobnie tyczy sie to meningokokow i rota. Absurd. jeszcze ktos ma watpliwosci ze na Polakach robi sie duzy eksperyment szczepionkowy?

Gość gość
masz jeszcze jakieś inne źródła tej informacji czy czerpiesz wyłącznie z oazy ekowariatek - mjakmama24?

Gość gość
Ale sie usmialam pneumokoki obowiazkowym szczepieniem. Jasne przeciez to straszna choroba zakazna na ktora trzeba kazdego szczepic zwalszcza ze to bakteria naturalnie zamieszkujaca skore i blony sluzowe kazdego czlowieka.

Gość gość
A ja uważam, że to dobrze. Wiele rodziców nie stać na to, by zapewnić ochronę swoim dzieciom i kupić szczepionki, bo to jednak spory koszt. Dobrze więc, że państwo che je finansować, przynajmniej odciąży rodziców, którzy mają problemy finansowe.

Gość gość
Każdy decyduje o swoim dziecku mam jedno szczepione z zaburzeniami rozwoju, alergiami i chorymi jelitami i jedno nieszczepione i zdrowe