Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę o prosty przepis na ciasto, które zawsze się udaje na Święta Wielkanocne

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny jak w temacie, potrzebuje prosty i nie czasochłonny przepis na jakieś dobre ciasto na Święta Wielkanocne. Jestem zielona w kwestii ciast, nie przepadam za pieczeniem, ale na Święta zawsze robie jakieś robię. Jednak zawsze robiłam sernik, i zawsze mi wychodził płaski zakalec, dlatego do was ogromna prośba o prosty przepis dla "melepety" ciastowego ;) ps. jedynie nie na mazurka, bo ciasta tego nie lubię.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Idę do sąsiadki i zamawiam ciasta :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gośćv
Pamiętaj, ze do sernika nigdy nie dajemy mąki!!!. Jedynie pół opakowania waniliowego lub śmietankowego budyniu. No i żółtka z cukrem ucieramy na białą puszystą masę. A masło tylko rozpuszczone.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
robie sernik tak jak piszesz a i tak zakalec. znacie jakiś prosty przepis? nie mylić z kopcem kreta ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bardzo efektowne, łatwe i smaczne ciasto - leśny mech z granatem - wpisz sobie w Google. Polecam. Ja robię to i sernik królewski z kakaowym ciastem- zawsze wychodzi.....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ciasto drozdzowe .jest proate ja w wieku 10 lat robilam sama-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś a ja nigdy masła nie rozpuszczam tylko ucieram w temp. pokojowej z żółtkami i żadnego budyniu nie daję tylko trochę kartoflanki i zawsze mi się udaje więc te swoje rady to sobie zachowaj :o twój sernik nie jest jedynym sernikiem na świecie :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
12:07 ciekawe co dawali do sernika jak budyniu w proszku i innego syfu nie było :P kurde chyba serników nie robili dopiero ty go wymyśliłaś buahahahaha :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To proste, dawali to, z czego skłąda się budyń- tyle że bez barwników i aromatów;) Poczytajcie skład, nie boli^^

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
na blogu Margerytki sa super przepisy na serniki które zawsze się udaja.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A moje dzieci proszą na święta o sernik na zimno z ciasteczek oreo, ciasto gotowe w parę chwil :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tu autorka - odnośnie sernika, właśnie, ucierałam margaryne z cukrem, nie dawałam płynnego masła, i też dawałam 2 budynie + mleko. To niby sernik express ale zakalec jakich mało

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wejdź na blog Doroty z moich wypieków . Ja tylko od niej biorę przepisy i jak robię krok po kroku to zawsze się udają.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Prosty i pyszny sernik: 1 kg sera,2 budynie,margaryna,2 jaja,pół puszki kajmaku,cukier. Dół robisz z herbatnikow pokruszonych drobno i mieszasz z rozpuszczona margaryna. Pieczesz w 180 aż ser się ładnie zarumieni. Może troche popekac. Jak wyciagniesz to od razu smarujesz druga połowa kajmaku i posypujesz albo platkami migdalow albo orzechami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A ja sie stosuje do sprawdzonej zasady ze nigdy nie wyciagam cieplego sernika z pieca tylko czekam az zupelnie przestygnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś tą margaryne mam utrzeć z cukrem najpierw? i ile cukru? napisz proszę kolejność, bo jak znam życie to schrzanie bez dokładnego przepisu jak to zrobić krok po kroku ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Może piekarnik masz stary i nie grzeje równo?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
piekarnik ma 8l., jest elektryczny, wydaje mi się, że dobrze grzeje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Do miski daje ser. Potem margaryne chwile miksuje nastepnie jajka,tak pół szkl cukru budynie wszystko miksuje i na koncu kajmak. Do ciastek margaryne topie - one nie mogą być za suche bo się rozleca. Wykladam na blaszke,zalewam masa serowa i pieke. Co do wyjmowania gorącego sernika- musi być na goracym bo inaczej kajmak się dobrze nie rozsmaruje. Potem sobie stygnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś przepis z tym kajmakiem wydaje się super, zwłaszcza, że to sernik i jeszcze będzie posypany podpieczonymi orzechami, pychota! Ale jak nie napiszesz mi dokładnie, jak to wykonać -proszę :) to ja zginę marnie ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś dzięki wielki :) czy mogę np. zamiast pokruszonych biszkoptów zrobić na kruchym cieście?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jeszcze jedno pytanie: do tych budyni nie trzeba dodac mleka do masy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie-budynie dajesz bezpośrednio do sera. Co do kruchego ciasta to raczej nie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
I nie biszkopty! Herbatniki tylko i wylacznie :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dzięki wielkie! jesteś wielka :) już sobie skopiowałam i wydrukowałam przepis z dopiskiem: pyszny sernik z kajmakiem :) mam nadzieję, że rodzinie posmakuje bo ja już mam ślinotok. Wesołych Świąt ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Proszę i wzajemnie!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×