Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wysypka po szczepaniu

Polecane posty

Gość gość

Zaszczepilam corke szczepionka priorix 2 tyg temu. Lekarka mowila, ze moze wystapic wysypka w 3 dobie i w 5 po szczepieniu. Nie wystapila. wczoraj mijala 12 doba po podaniu szczepionki i mala dostala wysypki na szyi a dzis juz widac ja na calym brzuchu i karku. Nie wiem czy to po szczepionce czy cos innego przyplatalo sie. Dziewczyny czy u Waszych dzieci tez wystapila taka reakcja po szczepieniu w 12 dobie czy to moze byc jakies inne chorobsko? jutro ide z mala do lekarza, ale do tego czasu zamartwie sie na smierc.

Gość gość
Autorko a czy robiłaś jakies badania krwi dziecku przed szczepieniem? Dopiero jestem przed i bardzo panikuje

Gość gość
nie robilam zadnych badan. lekarka powidziala, ze nie widzi powodu aby je robic. moze jednak powinnam. ech teraz to juz za pozno.

Gość gość
Będę wdzięczna jak napiszesz jutro co powiedzial lekarz

Gość gość
napisze napewno :) mam nadzieje, ze nic powaznego. goraczki nie ma tylko ta wysypka. nie wiem juz co myslec.

Gość gość
Moze to nie od czego , będę czekać na wiadomość ile córka ma? Moja ma prawie 16 miesięcy wybieramy sie po świętach na to szczepienie

Gość gość
corka ma 15 miesiecy.

Gość gość
wlasnie wrocilam od lekarza. ta wysypka to pozny odczyn poszczepienny. dzis juz jest mniej tych '' kropek'' . w ciagu 72 godz samo powinno przejsc. wg lekarki u 1 dziecka na 1000 moze dojsc do takiej poznej reakcji organizmu dziecka na szczepienie.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź

Gość gość
u mojej kolezanki corki wyskoczyla wysypka dwa tyg po szczepieniu,po tej szczepionce do 3 tyg.moga wystapic jakies reakcje :/