Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak pomóc synowi brak koncentracji

Polecane posty

Gość gość

Nie mam juz pojecia jak pomóc synowi no i jaka jest przyczyna jego zachowania. Ma 8 lat, od ok 2 miesiecy jest taki mega zdekoncentrowany zarówno w szkole jak i w domu. Chodzi ale nie mysli wcale. W domu mówię mu że ma coś w szkole dac Pani,jak otwierał torbe to widział to ale nie zajarzył ze ma to dac pani. Nie pamięta co ma przyniesc na jutro itp. Mówie mu: przyniesiesz mi majonez?idzie, otwiera lodówke, zamyka przychodzi i siada a ja pytam gdzie majonez a on ze zapomniał. Tłumacze mu ze ma is na ogród przynieśc to czy tamto a on idzie i nie wraca bo sie zagadał z kotem i zapomniał co ma przyniesc. Pomózcie co mam robic?rozmawiałam z nauczycielka, tez widzi że jest zakręcony i to mocno bo nir nadąza na lekcji bo fruwa w obłokach.Prosze podpowiedzcie mi jak mu pomóc???badania krwi w normie, cukier tez.... nie ma duzo zajec tylko karate które uwielbia.Komputer ograniczony tylko w weekendy, telewizja tez mało.Co robic????nerwowo jestem wykonczona

Gość gość
zmien diete, zero cukru dodawanego, duzo warzyw i owocow, duzo omega 3.

Gość gość
słodycze ma raz w tygodniu teraz,góra dwa.owoce warzywa na biezaco-zwłaszcza sok z sokowirówki

Gość gość
trzeba by ocenic caly jadlospis a nie pojedyncze czesci. Moze szczepienie tez spowodwalo takie objawy, nie pierwszy raz takie historie ze szczepionkami sa wiazane.

Gość gość
podnosze prosze, podpowiedzcie coś... ale co?cukier moze miec taki wpływ???

Gość gość
cukier tak. ale usiadz z nim i poukładajcie puzzle, pocwicz z nim troche zeby pobudzic mozg, puzzle, scrable i inne gry na myslenie. ale musisz z nim zeby sie nie zniechecil

Gość gość
idz z nim do poradni pedagogicznej, niech zrobia testy, moze sie okazac, ze to zaburzenie.