Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po terminie porodu, ile czekaja lekarze?

Polecane posty

Gość gość

Ile u was lekarze czekaja po terminie porodu z wywolywaniem? Jak wyglada wywolywanie porodu? Kiedy mnie przyjma do szpitala po terminie?

Gość gość
około tydzień po porodzie mnie przyjeli do szpitala a tam czekałam na rozwiązanie i nikt porodu nie wywoływał.

Gość gość
Ja byłam 8 dni po terminie zaczely sie skurcze pojechalam do szpitala a zeby bylo szybciej to dali Mi oxytocyne aa i tak skończyło się cesarka

Gość gość
Najpozniej 10dni po terminie

Gość gość
do 2 tygodni po terminie pozniej juz cesarka , w miedzy czasie starali sie wywołac mi pomogły 2 masaze szyjki urodziłam 10 ddni po

Gość gość
mi zaczeli wywolywac 4dni po terminie, lezalam juz od dnia terminu ale to z innego powodu. Kolejna kroplowka 10dni po terminie i wtedy sie udalo. U nas jest taki paradoks, ze siostrze zaczal sie porod w dniu terminu- i jak chciala kroplowke na przyspieszenie (caly dzien skurczy, postep rozwarcia znikomy) to uslyszala ze oxy dawaja tylko po terminie :D i dostala kroplowke dopiero po polnocy...

Gość gość
A ja poszlam do szpitala ponad 2 i pol tygodnia po terminie a malego urodzilam w nastepnym dniu bo wywolaniu. Lekarz czekal tak dlugo gdyz jak mowil pierwsze usg bylo robione przed 10 tyg ciazy i wtedy mozna dokladnie okreslic tydzien ciazy w pozniejszym okresie dzieci rozwijaja sie roznie jedne sa wieksze drugie mniejsze i juz nie mozna sprecyzowac dokladnie ktory to tc. Termin mialam na 25 pazdziernika a urodzilam 14 listopada zdriwego synka.