Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zostałam oszukana czy moge wypłacic z western unoin pieniadze?

Polecane posty

Gość gość

Witam Serdecznie.Mam do was pytanie czy wiecie czy jest taka możliwość wypłacić pieniądze z western union bo wpłaciłam przed wczoraj za lot psa i mnie zrobili w hu...ani psa ani i pieniędzy oszuśći p********e...Czy wicie czy jest taka mozliwość?bo jak na policje bym poszła to policja nie wiem czy coś zrobi bo ten ktos kto pisał do mnie z e-mail to moze mieć fałszywy e-mail i tego kogos nie odnajdą.Jestem załamana ze tak sie dałam zrobic a tak ładnie w e-mailu pisali i ze myslałam z moim ze to prawda a mój sie uwział na tego psa ze chce i koniec no i ma .Czekam na wpisy..

Gość gość
to znaczy chcieliscie kupic psa i osoba sprzedajaca miala go wam wyslac samolotem?

Gość gość
i jeszcze wyslaliscie pieniadze nieznajomej osobie? mozecie sie pozegnac z pieniedzmi. policja nawet nie mialaby punktu zaczepienia. co innego jesli bys wplacala na czyjes prywatne konto, wtedy daloby sie jakos ta osobe namierzyc. jakie to byly pieniadze?

Gość gość
tak to było 400zł a 50zł dodatkowo bank wzioła czyli razem 450zł.chciałabym chociarz zebym maila zwrucone za psa.W poniedziałek wpłaciłam bo mowiła ta osoba zeby zapłacić a moj nie pomyslał ze to moga byuc oszusci.Mało tego chcą jeszce 2200zł bo ze pies bez skrzynki nie moze byc transportowany.Ponoc ci oszusci już pare lat w to sie bawia . A pieniadze wysłałam za granice!!Nr konta nie mam bo wpłaciłam tak jakos dzwinie bo na nazwe odbiorcy podali mi imie,nazwisko misto,kraj i wysłalismy.Na pieniadzach nie spimy a 450zł to jest nie mało!!!!jestesmy załamani.Da sie cos zrobić policja by namierzyła????Hm bo nie wiem czt te dane to prawdziwe tego kogoś ale pieniądze na 100%dostali bo napisali mi jeszcze musze zaplacic 2200zł!!!

Gość gość
A dopiero po fakcie w internecie wpisałam psy z zagranicy a tak dokładnie z KAMERUN i mi wyskoczylo ze to oszusći i nawet e-mail sie zgadza jak inni zostali oszukani to napisali tego kogos e-mail i taki sam e-mail ja mam na poczcie.Nie wim co robic czy powiadomic policje.Nazwe odbiorcy mam.miasto i kraj ale nie wiem czy policja byla by wstanie namierzyc tego kogos.Ktos pisał na forum ze ich moze być kilka taka mafia bo paroma e-mailami sie posługuja i pisza ta samą płaszczyzna czyli ich jest kilka albo jedna osoba w taki sposób sobie zarabia.

Gość gość
nie ma to jak być kretynem

Gość gość
Sorki za drobne błędy szybko pisze i literki pomijam.No nie wiem co robić ..Chcielibyśmy chociaż mieć zwrócone pieniadze za psa którego nie ma:(:(:(te 400zł.dane mam tego kogoś co pieniądze wysłałam ale nr.konta nie mam bo mi nie podali nr.konta.Mam nazwę odbiorcy,kraj miasto,kod pocztowy i nie wiem tez czy dane sa prawdziwe ale pieniądze doszły do tego kogoś bo napisał ten ktos zeby jeszcze wpłacić 2200zł bo psa nie mogą przetransportować z lotniska do Polski bo nie mają skrzynki.Na forum jak czytałam to nie jednego zrobili w ciula.Nie wiem co robić doradźcie mi co w tej sytuacji zrobić??

Gość gość
Nie wierzę, że ludzie mogą być tacy głupi :/ psa mieli Ci wysłać samolotem??

Gość gość
Kretynem???.Ja jeszcze mojemu mówiłam zeby nie brac tego psa a on sie uparł i pieniądze wysłaliśmy.I nie wiemy co w tej sytuacji robic.Nie wiem czy te dane co od tego kogos dostaliśmy czy sa prawdziwe bo mogli podać fałszywe a pieniądze brać no jak myślicie?Jeszcze chcą wyłudzić pieniądze 2200zł.ten z powyzej niech nie przesadza ci to dopiero kretyni jak czytałam na forum ze ktos pieniądze wysłał za samochód i samochodu nie otrzymał.

Gość gość
napisze ci od razu, o pieniadzach zapomnijcie. teraz sa nie do odzyskania. jak mozna byc tak nawinym to raz? druga sprawa, chcialo sie miec rasowe psa za male pieniadze. zaden hodowca z prawdziwego zdarzenia nie wyslalby psa samolotem do obcych ludzi. was w ogole obchodzilo jesli ta hodowla bylaby prawdziwa w jakich warunkach psy zyja, czy ich zycie w ogole ma jakies znaczenie dla hodowcy czy sa traktowane tylko jak kupa miesa? nie stac was na rasawego psa, schroniska sa przepelnione. taki pies bedzie tak samo kochal jak ten rasowy. na przyszlosc troche rozsadku i logicznego myslenia, to naprawde nie boli!

Gość gość
A co to jakiejś specjalnej rasy był pies czy co, że aż z zagranicy go chcieliście ściągać?

Gość gość
taaaa specjelnaje rasy. u nas te psy pewnie kosztuja 3000zł. oni mysleli, ze jak wysla 450zł to zrobia biznes zycia.

NIestety to jest popularny spam krążący po necie, dotyczy nie tylko psów, ale i innych rzeczy - ZAWSZE trzeba googlac emaile, z których przychodzi odpowiedź, tym bardziej jeśli masz podejrzenia, że coś jest nie tak. I oczywiście ze napisali o dodatkowe pieniądze, bo jak się naiwnego złapie to trzeba ssac. Zgłoście to na policję oczywiście, ale ani ona nic nie zrobi, ani nie odzyskacie kasy.

Gość gość
cymbale one nie sa przewozone jak ludzie. sa w klatkach w lukach bagazowych. dostaja oglupiacze zeby nie piszczaly cala droga ze stresu. chec posiadania sweeet yorkusia jest wazniejsza niz cierpienie zwierzat.

Gość gość
Ale jak nic nie zrobią to nie wiem czy warto iść na policje..dane ma te na ktore wysłałam pieniądze ale teraz ciekwe czy prawdziwe pewnie fałszywe co?jesli fałszywe to policja nic nie zrobi bo ich nie namierzy a jesli prawdziwe to by mogła ich namierzyć.

Gość gość
Jacy wy jesteście mądrzy!!!N e-mail ładnie pisali ze pies jest na lotnisku tak ładnie stronke urządzili ze trudno nie uwierzyc. Ale dopirero wczoraj poczytałam na forum ze to naciagacze juz po fakcie bo pieniadze wysłalismy w poniedziałek.No nie wiem czy na policje iść z tą kartka mam podany adres na który wysłałam pieniadzę??

Gość gość
z tego co widzę to od lat się ten sam proceder ciągnie. Możesz zgłosić to ale wątpię że coś ugrasz. Raczej pieniądze są stracone.

Gość gość
A jakie to dane? Bo widze że ludzie podają adres i dane naciągacza/

Gość gość
oto link podobnie tak do mnie pisali http://www.dogomania.com/forum/topic/94420-firma-kurierska-z-afryki-ma-przywie%C5%BA%C4%87-szczeniaki-do-polski-czy-to-nie-oszustwo/ Dane to były takie nazwa odbiorcy Ngom Frankline, kraj-Kamerun, Miasto Douala,kod pocztowy 00237 . A kwota 399zł. Ale ja wcześniej nie slyszałam o takich oszustach a mój chciał psa myslał ze to prawda . Czy te dane co podałam to nie wiecie czy mogą byc fałszywe???

Gość gość
na bank sa prawdziwe, przeciez osoba robioca przekret na duza sklale na pewno nie wie, ze po jej danych osobowych mozna do niej dotrzec. autorko odpusc sobie pieniadze, na pewno ich juz nie odzyskasz.

Gość gość
*robiąca

Gość gość
Napiszę jeszcze raz: trzeba byc totalnym kretynem, zeby dac się wrobic w taką akcję

Gość gość
Znam lepszego kretyna :D. Wynalazł w necie superfurę za supercenę. Zadzwonił do faceta. Ten powiedział, że są inni chętni, ale jak kretyn przyśle mu przekazem 5 tys. to będzie wiedział, że to poważny klient i innym nie sprzeda. Kretyn wysłał 5 tys. i więcej już o właścicielu superfury nie usłyszał :D :D :D.

Gość gość
ja prowadze sklep internetowy. pewnego dnia pisze do mnie na fb dziewczyna z pytanem czy wysylamy za granice. ja ze oczywiscie wysylaby, ale nie za pobraniem. ta ze nie chce za pobraniem, bo ona jest zapracowana nie ma, kiedy odebrac. pisze, ze chce zamowic duza pake odziezy, ale jej sie bardzo spieszy i ze ona wysle mi UWAGA potwierdzenie przelewu i zebym jak najszybciej wyslala. ja napisalam, ze nie ma mowy. kasa jest na koncie, wtedy wysylam. ta sie oburzula, ze tylko wszyscy kasy chca, a jej sie spieszy. jeszcze troche ta glupia rozmowa potrwala, ale w koncu zobaczyla, ze i tak nic nie wskora. zaluje, ze wtedy troche nie napisalam jej do sluchu. bo to oszustwo juz jest stare i znane. ale nienawidze naciagactwa. jak ludzie nie maja wstydu i to jeszcze to sama narodowosc, wstyd.

Gość gość
Nie wiadomo czy to sa prawdziwe .A jesli by miały być prawdziwe dane to policja by doszła do tego . To jak mówisz ze dane prawdziwe a że pieniędzy bym nie odzyskała co ty piszesz.

Gość Rodzice Pigleterii Zdechną
Niedługo :)

Gość gość
gość dziś i znowu ta noga w rowie smiech.gifsmiech.gifsmiech.gif to jest tak absurdalne i idiotyczne smiech.gif noga w rowie i oczywiście ten debil ma jedno skojarzenie x Pigleteria rozwalony analu, skończ pisać sama do siebie, chora debilko z wypadającym oddbytem :o