Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciasta na zimno

Polecane posty

Gość gość

ostatnio zrobilam sernik na zimno, przepis z netu, ale z twarogu I niestety wyrzucilam ciasto bo bylo nie do zjedzenia zabardz bylo czuc twarog, raczej chyba z serkow hom czy jogurt+zelatyna bedzie lepsze, ktos ma sprawdzony przepis?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Na blogu Moje wypieki poszukaj, ja od nich robiłam z zimnych sernik Pina Colada, i piankę jogurtową, oba przepisy pyszne :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ciasta na zimno robię tylko latem.Zimą mi nie pasują.Polecam w/w blog.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
SERNIK NA ZIMNO NA SERKACH HOMOGENIZOWANYCH Z PORZECZAMI I GALARETKĄ - składniki: 450g serka homogenizowanego 200ml śmietany kremówki 3 łyżki żelatyny 3-4 łyżki cukru pudru czerwone porzeczki (200g) owocowa galaretka SERNIK NA ZIMNO NA SERKACH HOMOGENIZOWANYCH Z PORZECZAMI I GALARETKĄ - sposób przygotowania: Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody, lekko przestudzić. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder, krótko ubijając. Następnie dodawać po kolei serki homogenizowane cały czas miksując. Przestudzoną żelatynę wlać do masy serowej miksując na najwyższych obrotach. Tortownicę uszczelnić folią aluminiową i wlać masę serową. Włożyć do lodówki do stężenia. W tym czasie przygotować galaretkę wg przepisu na opakowaniu. Na masę serową poukładać umyte owoce i wylać na wierzch tężejącą galaretkę. Wstawić ponownie do lodówki, podawać aż całość dokładnie stężeje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Polinka, miej minimum przyzwoitości i podawaj strony, z których bezmyślnie kopiujesz! :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zapraszam na stronę koleżanki www.kuchennepotyczki.pl :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sernik domek pół kilo zmielonego białego sera 10 dkg cukru pudru 2 żółtka cukier waniliowy 3-4 łyżeczki kakao pół kostki masła 4 paczki herbatników(im wiecej herbatników tym dłuższy sernik) wiórki kokosowe do posypania sernika polewa czekoladowa Utrzeć cukier,masło,dodać żółtka i cukier waniliowy,ucierając dodawać zmielony ser,wymieszać. Mase rozdzielić na dwie części,do jednej dodać kakao. Układanie domkui: kładziemy sreberko(folię aluminiową) ,na nią trzy rzędy herbatników w następujący sposób: w zależnośći od tego jak długi chcemy domek a może to być dłuuuugi,ale zawsze 3 herbatniki koło siebie.w trzech rzędach. Ułożone herbatniki smarujemy jasną masą sera,i na każdy posmarowany herbatnik kładziemy następny. Powstaje pas z serem w środku. Następnie i bierzemy ciemny ser i kładziemy grubą jego warstwę na środkowy rząd herbatników. Podnosimy folię po bokach unosząc do góry 2 boczne rzędy herbatników, aż ich krańce zetkną się u góry.Powstaje coś na wzór podłużnego trójkąta .Pozostawić w chłodnym miejscu aż zastygnie. Po zastygnieciu polać polewą czekoladową ,posypac wiórkami kokosowymi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×