Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny co robicie na śniadanie wielkanocne?

Polecane posty

Gość gość

Kompletnie nie wiem co przyrządzić poza białą kiełbasą, własną szynką, jajkami.. Pomocy! Co Wy robicie??

Gość gość
3 rodzaje makaronu i jajka :) doradzili mi ze na chrzicny makaron sie nie nadaje wiec w swieta zjemy na sniadanko :)

Gość gość
A co więcej ? to co pisałaś mam + ćwikłą z chrzanem, jak mi się chce to sałatka jarzynowa. Nie uznaję obżerania się .

Gość gość
jajka faszerowane, szynka, śledziowa sałatka wiosenna z rzeżuchą.... no i nieśmiertelna sałatka jarzynowa :)

Gość gość
Ja robię schab ze śliwką na zimno, sałatkę jarzynową,jajka faszerowane tuńczykiem,białą kiełbasę,twarożek z rzodkiewką ogórkiem ,cebulką i rzeżuchą oraz jajka na miękko:)

Gość gość
naszczescie nic,zawsze ide na dół na gotowe do teściowej,ona podaje zurek,biala kielbase, pieczen rzymska,jajka w skorupkach,sałatke jarzynowa,jeszcze troche tego zawsze jest ale nie pamietam,a na obiad w tym roku bedzie piekła szynke z dzika,mniam

Gość gość
barszcz biały z jajkiem, kiełbasą i białym serem - pycha, biała kiełbasa zapiekana z cebulą i czosnkiem, swojska kiełbasa wędzona robiona przez nas, schab pieczony ze sliwką, jajka faszerowane tuńczykiem oraz pieczarkami (2 rózne farsze), sałatka jarzynowa.

Gość gość
U mnie będzie tylko barszcz biały na naturalnym zakwasie, z jajkiem, kiełbasa biała i wiejska, mięsem wieprzowym i chrzanem - i tyle mnie i mojej rodzinie w zupełności wystarczy

Gość gość
Jaja w majonezie, jaja faszerowane w skorupkach, galareta z kurczaka, sałatka wiosenna z jajkami przepiórczymi, sałatka z makaronu z suszonymi pomidorami, sałatka jarzynowa, pieczony schab i boczek, pasztet z soczewicy, chrzan, ćwikła, żurawina, żurek z jajkiem i/lub białą kiełbasą, sernik, pascha, babka marmurkowa, piernik.

Gość cześć i czołem kluski
Sałatka, jaja z majonezem i chrzanem, żurek, biała, pieczony schab.

Gość gość
u mnie w tym roku skromnie, bo nie bede piec ciast,a kupie. Robie sama schab z pieca, szynka własna swojska, kiełbasa tez swojska, śledzie po japońsku, jajka w majonezie z papryką, żurek z kiełbasą białą i tu zaskocze wszystkich-nie bedzie swojska- :P sałatka jarzynowa, na obiad udka pieczone z kurczaka z frytkami, poniewaz nie bede sie stresowac goscmi, zjemy to co lubimy

Gość gość
zapomnialam: marynaty i sos tatarski, to tyle

Gość gość
U mnie jest śniadanie rozpoczynające sie o 12.00. Mój brat z bratową przyjezdza o tej godzinie, więc tak musi być. A będzie: - żur z białą kiełbasą i jajem - jaja w majonezie - sałatka jarzynowa - bigos - gęś pieczona - schab ze śliwką (na zimno) - pieczona karkówka (na zimno) - sałatka śledziowa - tort orzechowy - serniczek i oczywiście ćwikła, papryka konserwowa, ogórki itp.

Gość gość
Fajne masz śniadanie. Podoba mi się. Zaproś mnie........

Gość gość
U nas to nie śniadanie, a obiad w sumie, więc będą: Tymbaliki warzywne Jajka faszerowane (2-3 różne przepisy) Żurek Pieczony udziec jagnięcy Pieczone ziemniaki Tzatziki z czosnkiem niedźwiedzim (polecam, fantastyczne, imho lepsze niż klasyczne) Sernik i sałatka owocowa I tyle :)

Gość gość
biała kiełbasa na ciepło (chyba pieczona, jeszcze sie nie zdecydowałam) jajka + sosie tatarskim rulony z szynki z pastą jajeczną i korniszonem) tatar z łososia wędzonego sałatka jarzynowa jakaś wędlina (jutro pójdę i zdecyduję) rzodkiewka, szczypior, pomidor, ogórek zielony- to jeszcze kupię i chyba podam osobno a póżniej już na obiad będę miała żurek i pieczoną polędwicę wieprzową z sosem musztardowym a na słodko robię panna cottę z sosem toffi, cremee brulee (nigdy nie wiem, czy się uda) i ciasto czekoladowe z masą z bitej smietany i mascarpone) nie wiem, jak mąż będzie chciał, to sobie kupi chrzan i utrze :-)

Gość gość
Skoro łosoś jest wędzony to już nie tatar poza tym krem brałem to nie suflet aby się nie udal,chyba że marna z ciebie kucharka,chciałaś zabłysnąć ale wyszło jak zwykle

Gość gość
Brulee miało byc