Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wstydliwe pytanie dot. odchodów poporodowych

Polecane posty

Gość gość

jestem 3 tygodnie po cc. jakoś ma 10 dzień przestałam krwawic i tak było ze 3 dni może 4 dni. i później znów zaczęłam płacić ale to nie krew tylko jakie brązowo żółte plamienie i szczerze powiem że brzydko pachnie. czy to normalne? do giną.dopiero idę za 2 tygodnie bo jej nie ma teraz.

Gość gość b
Ja rodzilam sn i nie mialam przerwy... 6 tyg lecialo,ale pod koniec byla brazowa wydzielina a zas normalna

Gość gość
Jaki maja zapach?

Gość gość
Odchody połogowe a cuchnący zapach z pochwy po porodzie Odchody połogowe nie mają przykrego zapachu, można go raczej określić jako fizjologiczny. W pierwszych dniach połogu, gdy odchody poporodowe są krwiste, zapach może być lekko słodkawy. Gdy zaś odchody połogowe stają się cuchnące – może to być skutek tego, iż zostały zakażone bakteriami gnilnymi znajdującymi się w pochwie. Jest to bardzo niepokojące, gdyż świadczy o toczącym się zakażeniu w drogach rodnych – przeważnie jest to połogowe zapalenie błony śluzowej macicy. Nieprzyjemny zapach odchodów połogowych najczęściej towarzyszy zatrzymaniu lub utrudnionemu odpływowi wydzieliny z pochwy. W przypadku ciężkich zakażeń połogowych mogą pojawić się odchody ropne, bardzo cuchnące. Jeśli zauważysz, że mimo odpowiedniej higieny odchody połogowe zmieniają zapach, skontaktuj się z lekarzem. Szczególnie, gdy są też inne objawy: złe samopoczucie, gorączka, bóle brzucha. Leczenie najczęściej polega na antybiotykoterapii i podawaniu środków obkurczających mięsień macicy

Gość gość
ale mnie nic w sumie nie boli

Gość gość
Mysle, ze jak sporo moich znajomych po cc masz zakazenie macicy. To czeste. Zglos sie do innego gina prywatnie. Tez mialam cc, ale obylo sie bez powiklan.

Gość gość
zapach taki jak okres no nie taki bezwonny. sama nie wiem co o tym myśleć. a no i trochę mnie ciągnie jak na okres takie uczucie

Gość gość
Szczególnie, gdy są też inne objawy to nie znaczy ze inne objawy musza byc. Moga sie pojawić kiedy bedziesz lekcewarzyc to co lekcewarzysz teraz. Oby przez te 2 tyg twoj stan sie nie pogorszyl. Zycze szybkiego powrotu do zdrowia i pociechy z dzidzi

Gość gość
A co musi boleć żebyś szła do lekarza? Objawy wskazują na stan zapalny lub infekcje, więc zbieraj się w te pędy, jeśli nie chcesz się załatwić na cacy.