Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wygląda ból porodowy?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w pierwszej ciąży i ciekawa jestem jak odczuwalne są bóle porodowe? Do czego można je porównać? Jest to ból brzucha? Czy ból w okolicy pipki taki rozrywający? Jestem bardzo ciekawa Waszych odczuć?

Gość gość
które bóle? Rozwierające czy parte?

Gość gość
Te i te... jestem ciekawa wszystkich odczuć w czasie porodu

Gość gość
Te pierwsze porównałabym do obręczy zaciskającej się coraz mocniej i dłużej na brzuchu, a te drugie to jak super mega zaparcie a jednocześnie ogromna potrzeba załatwienia się.

Gość gość
Ma duże oczy i k****a.

Gość gość
Rozwierajace sa jak bole brzucha podczas okresu ,tylko ,ze duuuuuzo duuuuzo mocniejsze ,takie ,ze az dech zapiera i nie wiesz czy zyc czy umierac :P .Bole parte sa hmmm,wyobraz sobie ze masz zaparcia czujesz ,ze stolec utkna a ty masz ogromne parcie az do omdlenia ,chcesz wyjsc z wlasnej skory i stanac obok.Zadnego pieczenia ,bolu krocza niema ,bo jest na tyle silne parcie i czujesz ,ze cos ci tam utknelo .Parte sa bardziej przerazajace niz bolace ,bo ci sie wydaje ,ze cie rozerwie.Ale jak dzecko wychodzi to ulga niesamowita ,koniec boly w tej samej sekundzie co dziecko na zewnatrz i nawet cie nie interesuje stan krocza czujesz ,ze bedziesz zyla a to najwazniejsze.

Gość gość
Poród to Rzeznia...

Gość gość
Parte jak robienie wielkiej kupy mnie nie bolaly za to rozwierajace jak zwielokrotniony bol moesiaczkowy. Ale taki meeega ze az kleczalam przy kazdej kulminacji bolu. Na szczescie bolborzychodzi i odplywa. Skurcz rozkurcz. Mozna odetchnac.wypychanie dziecka nie bolalo naciecie krocza nie bolalo. Rodzilam bez znieczulenia.

Gość gość
jakby ci ktoś tam wcisnął parasolkę i zaczął rozkładać krojąc cię jednocześnie i ściskając sznurem ból jest niemiłosierny boli jak ch/uj brrrr

Gość gość
Jak tak to czytam to będę do końca życia wdzięczna lekarzowi,że zrobił mi cc ......

Gość gość
jak dla mnie to jest najgorszy ból jaki mogłam doznac,ból zeba czy ucha to pikuś

Gość gość
a i na poczatku boli jak na okres ale powoli u mnie przechodziły w krzyzowe a to juz masakra boli jak cholera taki tepy ból