Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dunkindonuts

Ile trzeba zarabiać w stolicy

Polecane posty

Gość gość
Wcale nie są takie same ceny w Biedrach czy Tesco. Moi rodzice mieszkają na podkarpaciu i jak ich odwiedzam to widzę róznicę w cenach np. sok Kubuś w Warszawie kosztuje ponad 2 zł, ok 2.30 zazwyczaj (mała butelka), a w Stalowej Woli 1.80. Orzeszki w panierce - w Waw ok 4 zł, a w Stalowej 2 zł z hakiem. Usługi - lepiej nie wspominać :O za fryzjera w Stalowej Woli płacę 100 zł, a w Warszawie 200 co najmniej (farbowanie plus ścinanie). Lekarz Alergolog - w Stalowej ok 120 zł, w Warszawie 200 za wizyte :O

Gość gość
to tez tak jest, że apetyt rosnie w miare jedzenia. Co maja powiedzieć emeryci i renciści z W-wy, którzy maja powiedzmy 1,5-2tys.? Jak tu ludzie piszą że mają 10tys. i zyją od 1 do 1 :O Też tego nie pojmuje.

Gość gość
Emeryci zwykle mają swoje mieszkania własnościowe i nie mają kredytu na głowie, czy nie muszą płacić za wynajem co najmniej 2000 miesiecznie

Gość gość
My razem z mężem mamy 8 tyś. 2 tys na. Kredyt mieszkaniowy i czynsz.... Mieszkamy w tańszej dzielnicy - bialolenka... ja pracuje w przedszkolu wiec córka chodzi 400 zł ( to bardzo mało bo u nas przedszkole niepubliczne kosztuje 1000 zł). mamy też 12 letniego syna, ja jestem w ciąży, wiec żyjemy od 1 do 1. Na wakacje jeździmy na mazury mój ojciec ma tam działeczke.... nie klepiemy biedy ale szału nie ma... warszawa jest droga bo : mieszkania drogie, przedszkola drogie, dojazd do pracy drogi ( to jest duże miasto wiecznie zakorkowane idzie dużo na paliwo az i komunikacja miejska droga). C

Gość gość
oczywiście to 2000 to tylko dla właściciela, do tego dochodzi czynsz i opłaty, czyli samo mieszkanie w Warszawie kosztuje 3000 miesięcznie.

Gość gość
Warszawa jest bardzo droga, zakorkowana, mieszkania maja kosmiczne ceny, ale ludzie tam gnają na złamanie karku..... hmmm

Gość gość
I emeryci nie maja dzieci, nie korzystaja z urokow duzego miasta. Noo i prosze was, nie ma co porownywac mlodych ludzi ktorzy pracuja jak woly w korporacjach do emerytow. Ja nie mam kiedy stac kolejkach do lekarza zeby wejsc na 15minutowa wizyte. Ja musze isc prywatnie.

Gość gość
Ale drugiej strony pensje sa akurat odpowiednio wyzsze w stosunku do reszty Polski.

Gość gość
w stolycy? jakiego kraju? :P

Gość gość
jestemz wawy mam wlasne mieszkanko olat ok 700zl zarabiam 1600zl/kupuje w biedronie po knajpach nie lazy i zyje ale z glodu nie umieram,mamtyle inic tego nie zmieni zato umowa na stale i to mnie cieszy.

Gość gość
znam babcie co ma 830 emerytury i placi za mieszanie z 500 wawa

Gość gość
ja mam 4000 i ledwo

Gość gość
Autorko a co oznacza wg Ciebie niezła dzielnica? Z dobrym dojazdem do centrum? Samo centrum? My mamy około 10 tys miesiecznie i kredyt 2,5 tys i nie żyjemy od 1 do 1 jak wyżej piszą. Nie liczę kazdej złotówki ale też nie rozpierniczam wszystkiego na bzdety. Raz w roku wakacje gdzieś na południu europy, w ciągu roku kilka-kilkanaście wypadów na dłuższe weekendy w pl lub krajach sąsiednich, coś tam odkładamy - jedno dziecko, drugie w planach.