Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przytyłam 14 kg w ciąży. Moja Pani Doktor uważa, że to zdecydowanie za dużo :(

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 40 tc. Przytyłam 14 kg. A mój lekarz uważa że o 4-6 kg za dużo. Jestem zaniepokojona :(

Gość gość
Masz głupią ginekolog, choc znam taka co wydarla sie na moją koleżankę za to, ze w trakcie ciazy w ciagu tygodnia zjadla 2 bułki

Gość gość
Kochana, ja przytyłam 30 kg. Zatrzymała mi się woda w organizmie, miałam nadciśnienie, a jadłam bardzo mało, bo wymiotowałam całą ciążę. W dniu porodu ważyłam 75 kg. Myślę, że Twoje 14 to przy tym pikuś.

Gość gość
ta twoja lekarka jest chyba głupia. 14 kg to wcale nie dużo, niektore przybierają 20- 30 kg :) nie martw się

Gość gość
Zmien lekarza bo to debil. ja wprawdzie w kazdej ciazy przytylam 11-12 kg ale moja siostra 23 i bardzo szybko to zgubila. Nie ma reguly ile masz przytyc. Bedzie synek pewnie, co zgadlam ?

Gość gość
Dzieki za pocieszenie. Lekarka zaczeła mnie straszyć zatruciem ciążowym. I że będzie mi trudno to zrzucić po porodzie. Ja też myślałam, że 14 kg to ok. Tym bardziej, że przed ciążą ważyłam 56 kg i mam 168 cm wzrostu. Zaczęłam sìę martwić :( Spodziewam się córki. Teraz waży niecałe 3 kg (we wtorek miałam usg). Ehh... :(

Gość gość
Autorko ja w pół roku zrzuciłam te 30 kg jestem z powrotem szczupła, ważę 48 kg przy 175 cm. Naprawdę nie martw się na zapas.

Gość gość
ja przrytłam 8 kg

Gość gość
Kurcze to nie zgadlam :(( Nie martw sie to corka wazy okolo 3kg nie znaczy ze reszta to twoj zbedny balast, przeciez wod plodowych mozesz miec duzo. Zobaczysz 3-4 miesiace po porodzie i wrocisz do swojej wagi a jak bedziesz karmic piersia to jeszcze szybciej. Ja w ciagu 2lat od porodu waze o 8 kg mniej niz przed ciaza.

Gość gość
Autorko ja przed ciaza rowniez wazylam 56 kg przy wzroscie 168. w ciazy przytylam 15 kg. lekarz nic nie mowil o zadnym zatruciu itp. mowil, ze waga jest odpowiednia.urodzilam corke 2950.

Gość gość
Nie martwię się sobą. Bo mam zamiar karmić piersią i słyszałam, że wtedy szybko się chudnie. Poza tym po samym porodzie pewnie 6, 7 kg mi ucieknie. Ale myślę o dziecku, czy nie zaszkodziłam mu tymi nadprogramowymi kilogramami. :( Chcę już urodzić. A swoją drogą na dziś mam termin :) ale póki co nic się nie dzieje.

Gość gość
Autorko ja w pół roku zrzuciłam te 30 kg jestem z powrotem szczupła, ważę 48 kg przy 175 cm. Naprawdę nie martw się na zapas._______________ szczupla ???? chyba wychudzona anoreksja , ja mam 175 cm i wazac 59 kg slyszalam ze jestem jak szkielet i lekarz powiedzial ze to niedowaga. o masakra

Gość gość
Wow to autorko szczesliwego rozwiazania :)) Chociaz powiem ci z wlasnego doswiadczenia (matka trojki synow) ze na twoim miejscu chcialabym zeby rozwiazanie nastapilo po swietach, bedziesz mogla jeszcze bez problemu i wyrzutow wszystko spalaszowac a jak bedziesz karmic piersia to na poczatek duzo ograniczen bedzie. No ale to juz dzidzius sam zadecyduje kiedy bedzie chcial zobaczyc mamusie ;))

Gość gość
autorko do 17kg jest w normie :-)

Gość gość
Noo, córcia zadecyduje. Ale idealnie by było jechać na porodówkę po śniadanku wielkanocnym. Najedzona, pełna energii, hehe ;) i na zajączka prezent. To moja pierwsza ciąża i wszystko jest takie nowe. Dlatego tak tych kilogramów się wystraszyłam. Ale na 14 się skończyło, bo od 5 dni waga ani drgnie. Ale moja Pani doktor i tak uważa, źe to za dużo. Coż, już nic nie poradzę. I tak uważam co jem, staram się 2-3h przed snem już nie wkładać nic do buzi ;) piję sporo wody. Czasem podjem coś słodkiego. Tak normalnie żyję i jem. I wypatruję objawow porodu. Dziś w nocy obudził mnie silny skurcz podbrzusza, już myślałam, że może porod się zaczyna. Ale to był ten przepowiadający chyba, bo przypominał menstruację.

Gość gość
No i mam świadomość tego, że jak dzidzia się urodzi i będę karmić, to dieta i rygor mjie czeka. Dlatego teraz jeszcze sobie pozwalam na różne grzeszki. Ale jak będzie akcja przed swiętami, to przecież nic na to nie poradzę. I w sumie już nie mogę się córci doczekać.