Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nawracające zapalenie pochwy, dlaczego i jak zapobiegać? Znacie dobre leki?

Polecane posty

Gość gość

W ciągu 2-ch miesięcy dwa razy miałam zapalenie pochwy :O Nie wiem o cho chodzi. Dbam o higienę, noszę przewiewną bieliznę, przestałam jeść drożdzowe ciasta, serów pleśniowych też nie jem. A mimo to, i tak znów zapalenie pochwy! Jak z tym walczyć i jak zapobiegać? Znacie jakieś dobre leki bez recepty? Bo na wizyte musiałabym czekać miesiąc! Kupiłam sobie Iladian, i durna nie czytając ulotki połknęłam jedną, a potem doczytałam, że to dopochwowo :D

Gość gość
Przerost candidy może być przyczyną.

Gość gość
gość dziś no i co z tym zrobić?

Gość gość
wymiatasz z tym lekiem :D

Gość gość
Po pierwsze : jaką masz infekcje : grzybicza czy bakteryjną?

Gość gość
gość dziś nie wiem, chyba grzybiczą, bo okropnie swędzi. Nie mam jak się teraz dostać do gina.

Gość gość
nikt z was nie mial zapalenie pochwy??

Gość gość
Jeśli grzybicza to musisz mieć również takie białe serowate upławy, wtedy bez recepty maść clotrimazol sobie kup

Gość gość
Czy ten zapalenia są zaraz po miesiączce???

Gość gość
tak mam serowate upłaty i smaruje też clotrimazolum + iladian, ale i tak swędzi, że mam ochotę się drapać tam szczotką ryżową :O zapalenie dostałam w trakcie dni płodnych, a poprzednio chyba krótko przed płodnymi. Jeszcze sie staram o dziecko od kilku lat i kolejny cykl szlag trafił :O

Gość gość
Pij duzo jogurtow naturalnych i kefirow wzmocnisz flore bakteryjna.

Gość gość
Problem polega na tym, ze nie bylas u lekarza, a powinniscie sie wyleczyć OBOJE

Gość gość
Jeśli ty masz grzybicę, twój mąż też ma i powinien przyjmować tabletki tak jak ty, oczywiście przepisane przez lekarza

Gość gość
no to przeciez piszę, że nie mam jak się dostac do gina przez miesiąc! I proszę was, o sprawdzony lek bez recepty. Mąż się smaruje clotrimazolum, ale przecież iladian mu nie dam, żeby sobie wsadził w pupe :P

Gość gość
Ale co ci mamy poradzic skoro tu są potrzebne leki na recepte???

Gość gość
przecież na rynku są leki bez recepty np. Albothyl, Iladian itp. tylko nie znam więcej nazw. Wiem też, że jest też probiotyk doustny na tego typu dolegliwości ale nie pamietam nazwy. Widzę, że nikt nie pomoże, chyba mam większą wiedzę na temat leków bez recepty niż kafeterianki.....

Gość gość
Ale probiotyk nie wyleczy ci grzybicy-nie dociera to do ciebie?

Gość gość
dowcipnie już mam lek na grzybice, probiotyk potrzebuje by wspomóc flore bakteryjną

Gość gość
A jaki to lek?

Gość gość
tak na szybko jak nie możesz do gina-idź do apteki i poproś żeby ci sprzedali clotrimazolum ale globulki dopochwowe- i potem nakładaj na taką maść i zakładaj na noc przez 6 dni a potem dopiero jakiś probiotyk. jak Cię swędzi tak jak mówisz to maść nie da rady. twój facet niech się maścią smaruje ew. To kosztuje z 5 zł. No chyba że się farmaceutka ulituje i ci sprzeda jakiś macmirror gynalgin czy pinafucin. A potem do lekarza idź, chociaż ja z tym pare lat walcze jeszcze na stałe to mi nic nie pomogło, a ile już kasy poszło... a to co piszesz o diecie- najgorsze słodycze alkohol białe pieczywo ciężko to wykluczyć wszystko

Gość gość
to dodam jeszcze probiotyki- provag, invag, zsiadłe mleko lub kefir jak już się napijesz to "tam " sobie zaaplikuj iladian jest btego na masę ale ty się musisz wyleczyć mi sama maść nigdy nie pomogła