Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wynagrodzenie na l4 w ciazy

Polecane posty

Gość gość

jestem na zwolnieniu od 25 marca na razie do 21 kwietnia, potem bedzie przedluzane. 1 kwietnia dostalam przelew od pracodawcy. czy takiej samej kwoty moge sie spodziewac w kolejnych miesiacach bedac na zwolnieniu??

Gość gość
nie. zus oblicza wynagrodzenie inaczej.

Gość gość
tzn? to moze byc mniej/wiecej? kolezanka dostawala caly czas te sama kwote

Gość gość
bedzie mniej. ja dostawalam u pracodawcy 2020 zl a od zusu 1950

Gość gość
Dostaniesz srednia z 12 mcy,ale wynagrodzenie bedzie zalezne od tego ile dni jest w mcu,bo obliczaja kwote "dniowki". Ja dostawalam 3400 jak mc mial 3qdni,a jak 30dni to 3300. Najgorszy byl luty ;)

Gość gość
probowalam sobie sama cos policzyc na podstawie tego co mi podal ksiegowy oraz paska z wyplaty ale nic z tego nie rozumiem, raz jest kwota brutto podana 2500 potem 2800, a na koncu wyszlo 1900 (odtracaja mi pozyczke i PZU)

Gość gość
napiszcie mi prosze ile trzeba odliczyc procent od kwoty brutto ktora mi wyliczyl pracodawca, zebym uzyskala kwote, jaka bede dostawala na zasilku

Gość gość
kwota brutto- 13,71%(skl.spoleczne):30dni(kwota brutto za 1 dzien choroby) - 18%(przy zasiłku chorobowym jest pobierana tylko zaliczka na podatek w wysokości 18 % od kwoty przychodu)=zasilek netto

Gość gość
to nie kumam to wychodzi ze z zusu powinnam dostac jeszcze wiecej skoro na 1. l4 odciagaja 13,7 oraz 18 proc a na zusowskim tylko 18 proc ;p wyliczono mi wynagrodzenie 2800 brutto, dniowka brutto 92 (podaje niedokladne kwoty:P), na konto dostalam 1900 (potracenia wyniosly okolo 900 zl, w tym pozyczka, pzu, reszta to te skladki). to ile powinnam dostac za miesiac moze mi ktos policzyc? bo te procenty mi sie wtedy nie zgadzaja. pozyczka 300, pzu 100 to 400. 2814-400 (pi razy oko)=2400, wychodzi ze potracenia to okolo 500 zl na te skladki, co stanowi ok 18 procent tak. no i to daje te 1900. czyli wychodzi ze juz na tym pierwszym l4 potracono mi tylko te 18 proc??? a gdzie 13,7???

Gość gość
czy ktos mi moze policzyc czy dobrze mi naliczono to wynagrodzenie (czy nie za duzo bo nie chcialabym zeby sie okazalo ze za miesiac 1000 zl dostane:O, czy powinnam z ksiegowym porozmawiac??) no bo jak napisalam post wyzej, wychodzi ze od tych 2800 mi odciagnieto TYLKO te 18 proc?? czy ja czego nie rozumiem :d i ile powinnam dostawac od zusu na tym zwolnieniu? (u nas ksiegowy nalicza tak jak wyplate na zwolnieniu ciazowym czyli za miesiac caly, przynajmniej tak u nas pracownice mialy do tej pory, dostajemy pensje z gory na dany miesiac)