Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wygląda dieta Waszych dzieci z AZS

Polecane posty

Gość gość

jak w temacie, ostatnio wyszło u mojego dziecka (13 m-cy) że ma AZS,jeden lekarz o diecie nic nie wspomniał a drugi zakazał prawie wszystkiego, wyszło ze dziecko powinno jeść tylko łososia, królika, ziemniaka, buraka, jabłko i gruszkę, reszta trująca, jak to jest u Was? oczywiście mleko też skreślone i tu też pytanie, bo mała jest na bebilonie, kazał zmienić na humane SL, ale czytałam że soja też alergizuje, więc już sama nie wiem, piszcie jak Wy postępujecie, dzięki

Gość gość
kurcze, nie wierze że nikt nie ma dziecka z azs

Gość gość
up up

Gość gość
Moje dziecko ma AZS ma 8 miesięcy. Jest na specjalnym mleku na bazie aminokwasów. Do tego na stałe w diecie ma kaszę jaglaną, a reszta metodą prób i błędów szukamy cały czas alergenu. Jadł m.in. Ziemniaka (chyba uczula), jabłko (uczula) , gruszkę (chyba uczula), śliwkę (ok), burak (ok), marchew (uczula), brokuł (ok), dynia (ok), indyk (chyba uczula), kalafior (ok), brukselka (ok), makaron i kasza manna - ekspozycja na gluten (ok). Chyba tyle, wszystko gotowane oczywiście.

Gość gość
Moj Syn ma 6 lat i zaleczone w koncu azs, ktore ma od 3 lat. Jest na diecie rotacyjnej, bezmlecznej i bezglutenowej. Alergie sie zaczely po podaniu Infanrix Hexa w 6 tygodniu (skaza bialkowa) a azs po 4 dawce. Nie szczepcie tym gownem.