Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Matka czy maz

Polecane posty

Gość gość

Mam 30 lat meza i dziecko.Pochodze z dysfunkcyjnego domu gdzie ojciec jest niepijacym alkoholikiem i agresorem a matka osoba kontrolujaca.Nie mieszkam z nimi ale matka oczekuj***ardzo czestego kontaktu.Z mezem nam sie uklada dobrze,czesto mowilam o tym mamie.Nie klocimy sie,nie ma awantur,jest ok.Rodzice ciagle mnie krytykuja,chca zebym do nich dzwonila i w tej rozmowie krytykuja mnie i obrazaja.Staralam sie im tlumaczyc ze to nie jest ok ale i tak to robia. Kiedy nie odbieralam telefonu przez kilka dni matka potrafila dzwonic po 30 razy pod rzad do mnie i do meza na zmiane.W koncu mialam dosc i napisalam jej ze nie chce sie tak czesto kontaktowac bo te rozmowy sa dla mnie nieprztyjemne itp.Niby napisala ze rozumie ale za 2 dni znowu wydzwaniala.Najgorsze jest to ze teraz kiedy nie odbieram ona pisze mi smsy ze na pewno moj maz skrzywdzil mnie i dziecko,albo ze mnie przetrzymuje,albo wymysla jakies inne dziwne historie ze jestem uwieziona i zebym dala jej jakis znak ze zyje.Czy to jest normalny objaw troski? Nigdy nie dalam mamie powodow zeby mogla myslec ze maz mi cos robi.Czasem boje sie ze ona pojdzie na policje i bedzie wymyslac i rozbije moja rodzine.A moze przesadzam? Moze to normalne ze matka tak sie o mnie ?

to nie jest zdrowa relacja. nawet jak będziesz utrzymywać z nią kontakt to ona będzie z ciebie wysysać energię. skup się na swojej rodzinie. skoro ci się z mężem układa to skup się na nich. wiem, że to jest mega chamskie, ale twoja matka podnosi ci ciśnienie na każdym kroku chociaż nie ma racji, nie dość, że ty zaczniesz mieć dziwne myśli przez nią to jak tak dalej pójdzie wykończysz się psychicznie albo zepsujesz relację z mężem. może to czas abyś zerwała z nimi stosunki. numer telefonu możesz zawsze zmienić, a w najgorszym wypadku możesz się skontaktować z jakimś psychologiem to ci udzieli jakiegoś wsparcia i może pomoże znaleźć wyjście z tej sytuacji.