Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ogrzewanie mieszkania

Polecane posty

Gość gość

Szukam mieszkania do wynajęcia, ostatnio byłam obejrzeć kawalerkę, nie było tam jednak CO, tylko taki piec podłączany do prądu.. Wiem, że sezon grzewczy się skończył, ale myślę już o następnej zimie, ile może wyjść mnie ogrzewanie takim piecem? właścicielka zapewnia, że jest na tyle ciepło w mieszkaniu, że prawie wcale go nie używała zimą, ale kto wie, czy to prawda.. Założenie CO kosztuje około 7tys. a to nie moje mieszkanie, wiec nie będę się w to bawić. Ktoś pomoże? Albo zna jakieś inne sposoby ogrzewania w miarę tanie?

Gość gość
ogrzewanie elektryczne jest jednym z najdroższych i najmniej efektywnych.W tą ciepłotę mieszkania jakoś nie wierzę. Cudów po prostu nie ma, jak jest zimno na dworze to i wpomieszczeniach też i bez ogrzewania na pewno się nie da

Gość gość
To jest jakieś tańsze wyjscie? Ile okolo mnie może wyjść w zimę ogrzewanie kawalerki (duży pokój+kuchnia+łazienka)?:(

Gość gość
no nie wiem jakie to są piece, jakiej mocy. To można zawsze sobie policzyć.Wyjście jest jedno- znależć inne mieszkanie , bo przecież nie będziesz zmieniać w cudzym mieszkaniu ogrzewania :)

Gość gość
ma ktoś takie piece?

Gość gość
Wedlug mnie jeśli chodzi o ogrzewanie najlepiej sprawdza się pellet. My kupujemy w Krex, wychodzi ekologicznie i oszczędnie

Gość gość
Jeśli są to piece kumulacyjne z termostatami ( grzanie nocne), dostosowane odpowiednio do kubatury mieszkania, to nic się nie martw. Ogrzanie takiej kawalerki to koszt ok. 100zł /miesiąc i będzie cieplutko.